Børnegruppe i Trige – aktiviteter og netværk i babyhøjde

Børnegruppe i Trige – aktiviteter og netværk i babyhøjde

Er du på barsel? Er du og familien næsten lige flyttet til Trige og omegn, og vil du gerne udvide dit netværk?

Så er Børnegruppen måske lige noget for dig?

Fra en tidligere aktivitet i Børnegruppen

Fra en tidligere aktivitet i Børnegruppen

Børnegruppen i Trige er for alle i Trige og omegn med babyer og mindre børn (0-5 år), der gerne vil lidt ud og møde andre og deltage i aktiviteter i børnehøjde her i lokalområdet. Det foregår på mandage formiddage i Beboerhuset Oasen og aktiviteterne spænder vidt her i efteråret – babymassage til sang med de yngste og de ældste i Plejeboligerne ved Lokalcenter Bjørnshøj over fotodag til sprogleg, babygymnastik med mere.

Louise Weiss og hendes mand Casper flyttede til Trige i begyndelsen af 2016 og udvidede så familien i februar 2017 med lille Oscar på nu godt 6 måneder. Hun fortæller om sine første erfaringer med Børnegruppen: ” Første gang var jeg til en aktivitet med 3D-aftryk af hænder og fødder, hvilket egentlig var et tilfælde. Jeg havde ikke tilmeldt mig, men på dagen havde jeg lyst til, at der skulle ske noget og heldigvis var der plads til arrangementet, så om morgenen kunne jeg tilmelde mig og kl. 10 var Oscar og jeg i Oasen.” Louise havde ikke rigtig nogen forventninger, men blev positiv overrasket: ”Det var superhyggeligt og der var god tid, så vi kunne hjælpe hinanden for at få de bedste aftryk, siger hun og smiler: ”Og jeg synes faktisk efterfølgende, at Oscars lille fodaftryk er et ret sjovt minde.” En anden gang var Louise og Oscar til babymassage, som Louise havde glædet sig til: ”Det var en stor succes, og Oscar synes, det var dejligt. Vi mødte bare op i Oasen, og så var der madrasser, olie, god varme i lokalet og en dygtig instruktør. Hun var rigtig god til at lære fra sig,” beretter Louise og tilføjer: ”Sidenhen har jeg flere gange selv givet Oscar massage.”

Louise har allerede tilmeldt sig flere aktiviteter her i sensommeren og efteråret, fx babymassage og juletamtam: ”Jeg synes efterårets program ser rigtig godt ud med en masse blandede muligheder, så jeg er sikker på, at vi kommer derop til flere gange.” Louise vil varmt anbefale andre forældre på barsel, der måske ikke allerede har været afsted, at komme afsted: ”Det er let tilgængeligt på gåben, hvilket er meget lettere og mere overskueligt,” siger hun og fortsætter: ”Her skal pusletasken bare med og så afsted, og har man lige glemt fx en stofble, så kan man låne af hinanden. Det er super uformelt i Børnegruppen og de forskellige arrangementer varer som regel max et par timer, men det er selvfølgelig helt op til en selv, hvor længe man vil være der.” For Louise har det givet en ro at vide, at hun hurtigt kan være hjemme igen, hvis Oscar bliver rigtig ked af det eller sur.

Louise på tur rundt i Trige med Oscar.

Louise på tur rundt i Trige med Oscar.

Børnegruppen har en gruppe med pt. 111 medlemmer på Facebook, hvor man kan se programmet og også tilmelde sig aktiviteterne: facebook.com/groups/boernegruppeitrige. Der er en lille deltagerbetaling fra gang til gang på 20-25 kr., ligesom der på nogle aktiviteter er deltagerbegrænsning, ligesom der altid er mulighed for at trække sig lidt tilbage i et andet rum, hvis baby har brug for madro. I børnegruppen kan man på en ukompliceret måde danne eller udvide sit netværk, som kan være særlig relevant for nytilflyttede børnefamilier til området. Her kan man lave aftaler om barnevognsture og få sig en god snak om de forskellige pasningsmuligheder i området. Som Louise formulerer det: ”I nogle perioder kan dagene på barsel være lange, og man kan godt trænge til at komme ud af huset. Men hvis man skal pakke bilen og begive sig ind til Århus for at deltage i lignende arrangementer, kan der være rigtig langt hjem, hvis barnets humør er i kulkælderen. Ofte går der også hurtigt en halv dag, hvilket godt kan være for stor en mundfuld for både barn og mor.”

Børnegruppen bliver til i et samarbejde mellem lokale forældre, Sundhedsplejen i Århus Kommune, Trige Kombi-bibliotek og Helhedsplanen Trigeparken – netop ud fra tanken om at bakke op om fællesskab og netværk i hele området, ligesom aktiviteterne planlægges ud fra hvad forældre efterspørger og bakker op om.

Sæsonen gik i gang d. 7. august med endnu en omgang af det populære 3D-aftryk, hvorefter vi mandag 14. august laver ’Gør-det-selv-sanseleg, hvor vi med sæbebobler, tørklæder, rytmeæg, musik og faldskærm laver vores egen udgave af babyrytmik, og mandag d. 21. august kommer der så babygymnastik med en professionel, hvor de mindstes kropsbevidsthed er i fokus. Du kan se hele programmet på Facebooksiden, ligesom man er velkommen til at kontakte Henriette fra Helhedsplanen Trigeparken på 5269 8632 for mere info.

Til info ligger Åbent Hus med Sundhedsplejersken i Beboerhuset Oasen fremover den sidste mandag i hver måned (undtagen juli og december) kl. 10-12. Disse dage er der ikke aktiviteter i Børnegruppen. Næste gang med Åbent Hus er mandag d. 28.august kl. 10.