Bryllup i 8. klasse

Torsdag bliver 2 elever fra 8. klasse viet i skoletiden.

I anledning af kulturfestivalen skal der være bryllup. Formålet med brylluppet er, at 8. skal lære mere om den danske kultur.

“Jeg synes de skal holde bryllup, for at lære om de danske bryllupstraditioner, og fordi mange af dem nok ikke kommer til at opleve det, siden der er mange fra 8., som er udenlandske børn,” siger Charlotte,som er lærer i 8.B og står for brylluppet.

Rajeeka og Michelle skærer radiser.  Foto: Marie.

Rajeeka og Michelle skærer radiser. Foto: Marie.

 

Mener du at der er noget de kan lære af det?

“Ja helt klart, de kan lærer om de danske bryllupstraditioner, men også at turde at overskride deres grænser, for eksempel at skulle spille en rolle, der ikke minder om dem selv” siger Charlotte.

Alle eleverne har fået en rolle, hver som de skal spille til brylluppet. Så det bliver improviseret totalteater. Bruden bliver spillet af Laura fra 8.B og gommen bliver spillet af Mark fra 8.B.

“Jeg valgte min rolle, fordi jeg gerne vil have en stor rolle, og jeg glæder mig rigtig meget,” siger Mark.

 Det dækkede bord.  Foto: Marie

Det dækkede bord. Foto: Marie

Hele bryllupsprocessen starter med en masse bryllupsforberedelser, hvor de laver mad og dækker bord. Onsdag holder de polterabend, det er brudens venner og familie der planlægger det for hende, og gommens venner og familie som planlægger det for ham.

Onsdagen er også dagen hvor bryllupsparret bliver viet, inde i deres egen klasse. Bagefter går de over i natur teknik lokalet og holder bryllupsfesten med taler, gaver, mad, dans og sang.

Torsdag bliver de igen viet, bare oppe på kulturfestivals pladsen, for at vise det til alle de andre der kommer til kulturfestivalen.