DUI Leg og Virke i Trige kåret som årets forening i 2011

DUI - Leg og Virke
DUI - Leg og Virke

Manchula Ragunathan, initiativtageren for Qvindegruppen, sidder ved siden af Jan Madsen (Mads) som er DUIs formand, begge to stolte af den flotte pris

I Trige har vi en forening, som på grund af deres gode initiativ blev kåret til “Årets forening 2011” og fik en pris på 10.000 kr. Der er tale om DUI – Leg og Virke – Trige afdeling.

Hvad er DUI – Leg og Virker?

DUI- Leg og Virke er en landsdækkende forening med afdelinger i næsten alle byer i Danmark og en historie på over 100 år. DUI tilbyder børn og unge diverse aktiviteter, der strækker sig fra kreative værksteder til idræt, motion, cirkus og udflugter. Visionen med DUI – Leg og Virke er: at gennem leg, venskab og samarbejde kan børn stå stærkere og gladere, samt få idéer til at gå gennem livet.

DUI - Leg og Virke

“Årets foretning 2011” – godt fortjent pris og kommet på det rigtige tidspunkt

Hvad er speciel ved afdelingen i Trige?

Selvom Trige området er lille, betyder det ikke nødvendigvis, at DUI i Trige ikke er stor. De har faktisk to lokaler. Et i Trige (Trige Centervej 24, kld.) og et i Spørring (Spørring Fælleshus), hvor der er nogle frivillige ildsjæle, som tager sig af aktiviteterne. Med over 100 medlemmer står DUI Trige nemlig på lige fod med nogle af afdelingerne i København. Børnene udgør selvfølgeligt flertallet, men, det som ikke findes andre steder er, at der også er nogle kvinder i Trige, der har lavet deres egen gruppe i DUI – Leg og Virke: Qvindegruppen

Qvindegruppen i DUI Trige

“Qvindegruppen” blev sat i værk for halvandet år siden. Det var Manchula Ragunathans idé om at lave en gruppe kun for kvinder, der kan mødes på tværs af deres etniske og kulturelle baggrund i DUIs lokale og lave hvad de har lyst til. Manchula kom fra Sri Lanka for omkring 11 år siden og bor i Trige Parken sammen med sin familie.

Hun fik straks et “ja” til idéen fra Jan Madsen (Mads), som er formand for DUI Trige afdeling og som har sat nogle penge fra DUI i Qvindeprojektet. Det er ingen der fortryder det. “Det har været meget hyggeligt, spændende og lærerrigt” siger Manchula, som også er glad for, at hendes dansk er meget bedre nu, end for halvandet år siden, da hun havde brug for sin mand for at formidle idéen på dansk.

Det der laves i Qvindegruppen er meget forskelligt. Der er omkring 12 invandrekvinder i gruppen og de har lært at filte fra Maja Busted og at lave smykker af cykelslange fra Karin Gustafsen (begge kunstnere). De har også lavet kort og stearinlys, flettet tasker, bagt og lavet mad, samt taget på udflugt til Skagen og DUIs sommerleje med familien. I maj måned sidste år deltog de også i et to-dage kursus om familieintegration i Blokhus i Nordjylland.

“Årets forening 2011”

Som anerkendelse for “Qvindegruppen” fik DUI – Leg og Virke i Trige prisen som “Årets forening 2011” samt et beløb på 10.000 kr. fra DUF (Dansk Ungdom Fællesråd). Rune Siglev, DUF’s formand var glad for at overrække prisen og udtalte: at flere skulle følge DUI’s eksempel på integration: “Integrationen behøver ikke være så kompliceret”. Når der findes en gruppe mennesker, der gerne vil være sammen, intet er umuligt, som DUI-erne ofte synger i Hans Hansens sang:

Lad os stå sammen i en kold tid!
Lad mig rykke tæt til dig!
Lad os føle vi er flere,
ham og hende, dig og mig!
Selv om vi er små og bange
hver for sig kan vi slå til.
Sammen så er vi de mange.
Sammen kan vi hvis vi vil.

Der er plads til flere kvinder i “Qvindegruppen” både fra Danmark og fra andre lande. Qvindegruppens åbningstid er hver torsdag aften fra kl. 19:30 – 21:00 i DUIs lokale på Trige Centervej 24, kælderen.