Island har vundet det internationale kage-grandprix

Vinderkagen flankeres af det islandske flag.
Anna Bjørg foran sin skyrostekage.

Anna Bjørg foran sin skyrostekage.

Til den internationale kagedag i Trigeparken stemte gæster og kagebagere på deres favoritkage. Skarpt forfulgt af Jeyas kage, Kesari vandt Anna Bjørgs islandske Skyrostekage afstemningen. Anna Bjørg vandt 2 billetter til foredrag med TV2-korrespondenten og journalisten Simi Jan mandag d. 21. oktober kl. 19 i Beboerhuset Oasen, foruden omtale her på 8380.dk.

Vinderkagen flankeres af det islandske flag.

Vinderkagen flankeres af det islandske flag.

Gæsterne synes, at skyrostekagen smagte dejlig friskt, så kagen vandt over både donuts fra Somalia, kringle fra Danmark, kesari fra Sri Lanka, sfof fra Libanon, tiramisu fra Rumænien og palaannguit fra Grønland.

Skyr er et islandsk surmælksprodukt, som findes i mange varianter i Island.Man spiser fx skyr med sukker og lidt mælk til morgenmad.

Anna Bjørg  og Yasmin med deres kager.

Anna Bjørg og Yasmin med deres kager. Yasmins donuts er også gode!

Kagen har tre lag. Bunden er lavet af knuste kiks og smeltet smør. Midten består af skyr med vanilje, flødeost og husblas. Til slut kommes der bær af forskellig slags ovenpå.

Her følger den fulde opskrift:

Her er skyrostekagens værdige konkurrenter, kringle fra Danmark og sfof fra Libanon.

Her er nogle af skyrostekagens værdige konkurrenter, kringle fra Danmark og sfof fra Libanon.

Anna Bjørgs islandske skyrostekage

1 lille bæger skyr

1/4 L piskefløde

1 pakke kanelkiks (fx LU)

1 glas blåbærsyltetøj (fx Den gamle Fabrik)

1 stor klat smør

Sådan gør du:

Smør formen.

Pisk fløden og rør den sammen med skyr.

Smelt smørret og bland med de fintsmuldrede kiks.

Læg kikseblandingen i formen.

Læg fløde/skyrblandingen oven på kiksebunden.

Blåbærsyltetøjet lægges oven på fløde/skyrblandingen.

Læg plastfilm henover formen og sæt i køleskabet natten over.

Velbekomme!

 

Tillykke til Anna Bjørg og Island :)