Kage til din efterårsferie

Det er efterårsferie, og det er oplagt at bage en kage til lidt indendørshygge. Samira bor i Trigeparken og har serveret denne dejlige kage i Kvindeklubben til stor glæde for kagespiserne. Opskriften på spinatkage er oprindeligt tyrkisk, men Samira har givet kaget sit eget præg med bl.a. appelsinskal. Spinat er måske en lidt overraskende ingrediens, men kagen smager ikke af frossen spinat, men har derimod en let og luftig lidt nøddeagtig smag, som bestemt ikke bliver dårligere med en topping af flødeskum og pistacienødder. Rigtig  god efterårsferie!

Samiras spinatkage

Samiras lækre spinatkage, som du jo kunne bage i efterårsferien.

SAMIRAS SPINATKAGE

Bages ved 180 grader i 30-35 minutter

 

4 deciliter hvedemel

1 spiseskefuld bagepulver

1 drys stødt kardemomme

1 drys salt

½ teskefuld vaniljesukker

Skal fra 1 appelsin

2 deciliter mælk

3-5 blokke hakket spinat fra frost

1 deciliter neutraltsmagende olie, fx rapsolie

3-4 æg – alt efter størrelse

2 deciliter sukker

 

2,5 deciliter piskefløde

½ teskefuld flormelis

Hakkede pistacienødder

 

Æg er en uundværlig ingrediens i kage. Samira har dog et fif, hvis man synes at smagen af æg er lidt for fremtrædende: tilsæt appelsinskal til dejen.

Æg er en uundværlig ingrediens i kage. Samira har dog et fif, hvis man synes at smagen af æg er lidt for fremtrædende: tilsæt appelsinskal til dejen.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Bland mel, bagepulver, kardemomme, salt, vaniljesukker og appelsinskal i en skål og stil det til siden.

Bland mælk, spinat og olie i en skål for sig selv.

Pisk æggene godt med sukker, så du får en luftig æggesnaps. Hæld spinatblandingen i æggemassen.

Hæld melblandingen i. Rør dejen forsigtigt om, så den bliver jævn.

Hæld dejen i en lille bradepande og bag den i 30-35 minutter.

Åbn ikke ovndøren før 30 minutter, og prøv da at se om kagen er færdigbagt ved at prikke i den med en tandstik.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af.

Pisk en kvart liter piskefløde til flødeskum. Tilsæt flormelis.

Fordel flødeskum på kagen og drys rundhåndet med hakkede pistacienødder.