Lam på bordet i MANDEnetværket

Mustafa forrest i billedet står bag opskriften på lammekøllen.

Mustafa forrest i billedet står bag opskriften på lammekøllen.

Påsken står for døren, og så er der tradition for lam på bordet, og det gælder også i MANDEnetværket. Mustafa, der har længe har været en del af mandenetværket, giver her sit bud på en herlig middag med lam – sådan som den så ud i onsdags:

Der var rigeligt til ti mand - og der blev spist op.

Der var rigeligt til ti mand – og der blev spist op.

Masser af snak og hygge både før og efter maden.

Masser af snak og hygge både før og efter maden.

 

Lammekølle med hvidløg og grøntsager – og smart efterret

Kari holder af gode ben.

Kari holder af gode ben.

Rens lammekøllen for sener osv.

Skær 4-6 dybe huller i køllen og stop dem med hvidløgsfed efter behag (Mustafa anbefaler 5 fed for hvert hul)

Steg køllen i ovnen ved 180 grader celsius i ca. 3 timer

Server køllen med kogte kartofler, blomkål, broccoli og gulerødder, foruden sovsen fra lammekøllen.

Efter maden:

Riv en ræddike (lang hvid ‘radise’) i en skål

Pres 6-8 fed hvidløg ned i skålen og bland med den revne ræddike

Drys med rigeligt salt lige før servering

Mustafa fortæller, at denne salat renser munden og styrker fordøjelsen, så lammet ikke ligger for tungt.

God appetit!

 

Rigtig god påskeferie! Helhedsplanens kontor har påskelukket 1.-6. April. Vi ses igen tirsdag d. 7. April fra kl. 9.