Let og lækkert til nytår

Det kan godt være at britisk madlavning ikke har verdens bedste rygte, men Eton Mess holder altså hele vejen, hvis man er til søde desserter.

I skal da ikke snydes for en nytårsdessert. Denne gang er det et bud på den klassiske engelske dessert Eton Mess, der har sit navn efter en af de traditionsrige kostskoler i kongeriget. Eton Mess er egentlig bare marengs, jordbær og flødeskum i en skøn blanding, og jeg vil næsten garantere at den hitter blandt både store og små. God fornøjelse!

Det kan godt være at britisk madlavning ikke har verdens bedste rygte, men Eton Mess holder altså hele vejen, hvis man er til søde desserter.

Det kan godt være at britisk madlavning ikke har verdens bedste rygte, men Eton Mess holder altså hele vejen, hvis man er til søde desserter.

Til fire personer skal du bruge:

  •  500 gram jordbær eller andre friske bær
  • 2 teskefulde almindeligt sukker eller vaniljesukker
  • ½ L piskefløde
  • 4 marengsreder (købt i supermarkedet)
  • Eventuelt ½-1 granatæble

Sådan gør du:

  1. Skyl, nip og hak jordbær groft og kom dem i en skål.
  2. Tilsæt sukker, så jordbærrene ‘væsker’.
  3. Pisk flødeskummet, så det bliver blødt og ikke stift.
  4. Knus marengsen ned i flødeskummet, så der både er ‘marengsstøv’ og grove marengsstykker.
  5. Tag en 2-3 spiseskefulde jordbær fra og vend resten af jordbærrene ned i marengsmassen.
  6. Anret i en stor skål og hæld de resterende jordbær over.
  7. Til pynt og smag kan du halvere et granatæble og ‘banke’ granatæblekerner henover.
  8. Nyd!

Rigtig godt nytår! Vi ses i 2018 :-)