Om Ny Afdeling 20 på Trige Parkvej

Du kan se flere tegninger på  https://www.bf-ringgaarden.dk/afdeling-20.aspx

Cirka 70 spændte og spørgelystne beboere kom til informationsmøde i Beboerhuset Oasen for at høre mere om den kommende renovering af afdeling 20, Trige Parkvej. 

Ikke så sært, at beboerne mødte op med en god portion spænding for at se og høre, hvad der skal ske med deres afdeling og deres boliger i den kommende renoveringDet var nemlig helt tilbage i oktober 2015, at beboerne i afdeling 20 stemte ja til den omfattende renovering, som for alvor går i gang omkring 1. maj i år. 

Du kan se flere tegninger på https://www.bf-ringgaarden.dk/afdeling-20.aspx

Du kan se flere tegninger på https://www.bf-ringgaarden.dk/afdeling-20.aspx


Hvorfor skulle der gå så lang tid?
Det forklarede Ringgårdens direktør, Palle Jørgensen. Først skulle projektet blåstemples i kommune og ministerium, og det tog desværre meget lang tid. Herefter skulle projektet EU-udbud. I november 2017 kunne vi offentliggøre vinderen af konkurrencen om Ny afdeling 20: et konsortium med NCC som totalentreprenørRubow som arkitekter og KAAI som ingeniører. Lige nu venter vi på byggetilladelse fra Aarhus Kommune. 

Der er hugget en hæl og klippet en tå for at pengene kan slå til
Der er forskelle på det projekt, som beboerne fik præsenteret for mere end to år siden og det projekt, som blev præsenteret på informationsmødet den 19. februar 2018. Det er der flere forklaringer på. Det første projekt var et skitseprojekt, som skulle danne grundlag, dels for beboernes beslutning, dels for EU-udbuddet. Desuden viste EU-udbuddet desværre, at vi ikke kunne få helt de ting vi ønskede os, for den pose penge vi har til rådighed. Derfor har vi sammen med vinderteamet måtte klippe en hæl og hugge en tå for at få pengene til at slå til, forklarede Ringgårdens projektchef, Holger Jørgensen. 

Der bliver eksempelvis ikke råd til nye trægulve og nye døre i alle boliger i VEST-husene, der renoveres inden for de nuværende rammer. I stedet bevares de gulve, som kan blive fine med afslibning og lakering, ligesom døre i god stand genbruges.  

Informationsmødet om Ny afdeling 20 var godt besøgt.

Informationsmødet om Ny afdeling 20 var godt besøgt.

Nyt ansigt udadtil
Beboerne fik præsenteret afdelingens helt nye ansigt udadtilnye energieffektive facader beklædt med profilerede aluplader, primært mørke aluplader, dog bliver to af punkthusene i Øst beklædt med lyse plader for at skabe variation og kontrast. Der kommer nye store gulv-til-loft vinduer og åbne altaner, der sikrer masser af dagslys i boligen

Boliger i VEST-husene
VEST-husene vil alle 3-rums boliger efter renoveringen have sammenhængende køkken og stue, som bliver et stort og gennemlyst rum.  Cirka en tredjedel af de nuværende store inddækkede altaner/udestuer bliver åbne altaner. Glasskydedørene i udestuerne får nyt energieffektivt glas.

På badeværelset bliver der plads til vaskemaskine og tørretumbler. Og der kommer gulvvarme på badeværelset – det var der stor begejstring for! 

Boliger i Øst-husene 
Boligerne i ØST bliver som helt nye boliger. Det er tilgængelighedsboliger med elevatorer og de indrettes, så en beboer i kørestol kan komme rundt. Boligerne i ØST får kun åbne altaner – her er ingen udestuer. På Trige Parkvej 1-3 (i blokken med to opgange) er der boliger, som kun har altaner mod øst. 

En gave af den energirigtige slags

Holger præsenterede EU-projektet Projekt Ready, som afdeling 20 er en del af. Der etableres
solceller/solfangere på ca. en tredjedel af tagfladerne i VEST-husene. Strømmen fra solcellerne
lagres i batterier, som placeres i et mindre ’batteri-hus’. Desuden etableres solceller som en
integreret  del af gavlen af nr. 21-27 ud mod Trige Centervej. Målet er, at solcellerne giver
strøm til en stor del af fællesarealerne.
Du kan se flere tegninger på https://www.bf-ringgaarden.dk/afdeling-20.aspx