Lommepengeprojekt

Lommepengeprojektet er et tilbud under Helhedsplanen for Trigeparken rettet mod de 12-14-årige om småjobs i lokalområdet.

I midten af januar 2016 var fem unge i gang i lommepengeprojektet, og tre står på venteliste: ”Jo gladere man er, hvor man bor, jo mere tilfreds vil man generelt være,” reflekterer daværende projektmedarbejder Tom Tychsen. Adspurgt om hvad der er godt ved lommepengeprojektet, fortæller de unge: ”Det er godt, at de, som ikke er gamle nok, kan tjene lidt til et gavekort. Jeg synes også, at det er godt, fordi man lærer lidt om det, som man skal kunne som voksen.” Et par af de andre unge supplerer med, at det er sjovt at være med i lommepengeprojektet, og de godt kan lide, at de også møder nye mennesker.

De unge underskriver en ansættelseskontrakt og får deres første kontakt med arbejdsmarkedet: ”Man skal møde til tiden, gøre de ting, der er aftalt og melde sig syg både til arbejdspladsen og mig. Arbejdspladserne har ikke omkostninger forbundet med lommepengeprojektet, andet end tid og lidt tålmodighed,” fortæller Tom Tychsen og supplerer: ”De unge er rollemodeller for andre unge i området. Det giver succesoplevelser, ligesom de også optjener gavekort for deres indsats på arbejdspladsen.” De unges funktioner kan fx være som besøgsven eller på forhånd aftalte opgaver hos lokale virksomheder og institutioner. Her er man også meget begejstrede for de unge, og det, de lægger for dagen.

Lommepengeprojektet fortsætter i hele Helhedsplanens periode, som varer til og med marts 2018. Når de unge fylder 15, vil der være mulighed for, at de med lidt hjælp fra Aarhus Kommunes fritidsjobsambassadører kan skaffe sig et regulært fritidsjob.

Vil du høre mere om lommepengeprojektet? Kontakt Thomas W. Holleufer på 5033 1707