Frivilligkorps

Rigtig mange er frivillige i Danmark. Man kan være frivillig inden for mange forskellige områder og bruge forskellige mængder af tid på det frivillige arbejde. At gøre et frivilligt stykke arbejde kan være til stor glæde for dem, man gør arbejdet for, men at være frivillig giver også kompetencer og livsindhold, som kan bruges i andre sammenhænge som f.eks. skole, uddannelse og arbejde.

Der har de seneste år været flere diskussioner om, om det professionelle arbejde overtages af frivillige, så bl.a. kommunerne kan spare penge. Det er en diskussion, der er værd at bruge tid på, for det er en hårfin balance, hvornår opgaver skal varetages af frivillige eller af professionelle.

I Trigeparken for Helhedsplanen bruger vi frivillige til rigtig mange opgaver. Vi er i gang med at etablere et ”Frivilligkorps” bestående af folk med forskellige ressourcer, interesser, kulturer og aldersgrupper.

Frivilligkorpset skal være med til at fastholde og videreudvikle gamle som nye aktiviteter og arrangementer for beboerne i Trigeparken.

Man melder sig som frivillig til specifikke områder, som man har interesse for og bestemmer selv, hvor meget tid man vil bruge på det frivillige arbejde. Som frivillig får man tilbudt udviklingsmuligheder med bl.a. kurser, praktikperioder eller lignende.

Har du lyst til at være frivillig, skal du blot kontakte os på Helhedsplanens kontor på Trige Parkvej 33 i kælderen. Så finder vi ud af, hvor du kunne tænke dig at lægge dine frivillige kræfter, og hvor mange timer, du har til rådighed. Vi kan bruge alle, der har lyst til at være med, lige meget om du har en time eller 10 timer til rådighed om måneden.