Store Løgdag i Trige på søndag

Katinka Fischer-Nielsen har boet i Trige i 10 år og kan godt lide at få ting til at ske: "Vi behøver ikke altid vente på, at myndighederne opdager, at der mangler noget et sted. Jeg kan selv gøre noget."

På søndag d. 5. november kl. 11 bliver der plantet masser af blomsterløg i den grønne kile mellem Lergravvej og Bjørnshøjvej, for enden af Peter Vilkens Vej her i Trige – og du er inviteret til at være med! Bag Den store Løgdag står Katinka Fischer-Nielsen, aktiv Trigeborger – og så har Aarhus Kommune givet hele 1100 krokus- og påskeliljeløg til at forskønne kilen med, så vi alle har noget smukt at se frem til, når vinteren går på hæld. Bare mød op med din planteske eller din spade på søndag, tag et par gummistøvler og lunt tøj på, og så udplantningen i gang og varer fra kl. 11.00-13.00 – alle er meget velkomne til at deltage.

Den grønne kile mellem Lergravvej og Bjørnshøjvej, for enden af Peter Vilkens Vej bliver på søndag d. 5. november centrum for udplantningen af ikke mindre end 1100 blomsterløg - og du er inviteret til at være med.

Den grønne kile mellem Lergravvej og Bjørnshøjvej, for enden af Peter Vilkens Vej bliver på søndag d. 5. november centrum for udplantningen af ikke mindre end 1100 blomsterløg – og du er inviteret til at være med.

Katinka er spændt på, hvilke smukke blomsterformationer, løgsætningen fører med sig: “Jeg glæder mig helt vildt til foråret, hvor jeg får at se, hvordan blomsterne kommer op – måske er der en cirkel, en lige linje, en pil eller et navn, nogen har formet med blomster,” siger hun med et smil.

Hun nyder at være fælles med andre om at skabe noget og derfor vil hun gerne plante løgene sammen med andre: “På den måde kommer det til at betyde noget for mange flere end bare mig. Jeg håber sådan, det bliver et projekt, hele byen har lyst til at være med til at lave, og at der kommer en masse børn og ældre og også alle dem midt i.

Katinka Fischer-Nielsen har boet i Trige i 10 år og kan godt lide at få ting til at ske: "Vi behøver ikke altid vente på, at myndighederne opdager, at der mangler noget et sted. Jeg kan selv gøre noget."

Katinka Fischer-Nielsen har boet i Trige i 10 år og kan godt lide at få ting til at ske: “Vi behøver ikke altid vente på, at myndighederne opdager, at der mangler noget et sted. Jeg kan selv gøre noget.”

Natur, haver og grønne områder er helt vildt vigtige for Katinka. Ikke kun fordi de er smukke at se på, men de er nødvendige for verdens skyld og bierne bliver glade for krokus og påskelilje. “Jeg kommer til at sidde på knæ i græsset og nyde synet og lyden af bierne. Mennesker har godt af at være ude i det grønne, bruge sanserne og føle sig forbundet med naturen, det hjælper i hvert fald mig, hvis jeg er stresset eller ked af det,” siger Katinka og tilføjer: “Her har vi mulighed for at lave et sted, hvor vi både kan møde hinanden og nogle af de andre arter, vi deler Trige med.” Katinka har boet i Trige i 10 år og har aldrig set nogen opholde sig på den grønne kile, og som hun siger: “Det er jo lidt mærkeligt, hvordan vi mennesker vænner os til tingenes tilstand, Sådan en flad græsplæne er jo meget kedelig både at se og sidde på, så jeg håber, at andre end mig vil standse op på stien gennem området, når blomsterne springer ud til foråret. Jeg tør godt love, at der bliver noget smukt at kigge på.”

Katinka er i det hele taget optaget af det, som man kalder hverdagsaktivisme: “Jeg har opdaget, at hvis vi som borgere tager sagen  i egen hånd, så sker der noget. Nogen gange lidt, andre gange meget. Vi behøver ikke altid vente på, at myndighederne opdager, at der mangler noget et sted. Det er det, jeg har taget initiativ til her, og jeg glæder mig så meget til at være midt i den handlekraft, folk kommer med. Hun fortæller, at der er meget mere end bare de smukke blomster, der ligger til grund for, at hun vil plante løgene: “Det er især det, at vi gør det sammen, der er vigtigt for mig. Hvis vi laver ting sammen, lærer vi hinanden at kende, og så bliver Trige et endnu bedre sted at bo. Her bliver tryggere og hyggeligere, og det skaber grobund for nye bekendtskaber.

Tilmeld dig Den Store Løgdag i Trige på Facebook: https://www.facebook.com/events/897483233731965/