To dejlige islandske kager

Den islandske jordbærkage fra receptionen for 'Vejen Trigeparken' i december 2013.
Den islandske jordbærkage fra receptionen for 'Vejen Trigeparken' i december 2013.

Den islandske jordbærkage fra receptionen for ‘Vejen Trigeparken’ i december 2013.

 

Til receptionen for bogen Vejen til Trigeparken blev der lavet flere dejlige kager.  Her lavede Anna Björg fra Island en jordbærkage efter islandsk opskrift. Senere har Anna Björg lavet en skøn marengskage fra Island til et beboerarrangement i afdeling 20 i Trigeparken. Begge kager var meget populære hos kagespiserne.

Efter opfordring bringer 8380.dk nu de to opskrifter, så alle i Trige får mulighed for at lave kagerne derhjemme og glæde familie og venner.

God fornøjelse!

 

ISLANDSK JORDBÆRKAGE

4 æggehvider

1 kop sukker

2 kopper kokosmel

100 gram mørk chokolade

½ liter piskefløde

1 pose frosne jordbær

Lidt sukker

 

Giv jordbærrene et hurtigt opkog med lidt sukker. Køl massen af.

Pisk æggehvider og sukker stift og blankt.

Bland kokosmel og chokolade forsigtigt sammen med æggemassen.

Smør en ovnplade godt med smør og drys med lidt mel.

Smør dejen ud som to runde bunde på pladen.

Bages ved 150 grader i ca. 30 minutter.

Pisk flødeskum og bland det forsigtigt med jordbærmassen.

Læg flødeskummet mellem de to bunde.

Pynt kagen med lidt flødeskum og chokolade.

Velbekomme!

 

Islandsk marengskage. Direkte oversat fra islandsk kaldes den 'God tærte'.

Islandsk marengskage. Direkte oversat fra islandsk kaldes den ‘God tærte’.

ISLANDSK MARENGSKAGE

(en sukkerbrødsbund, en marengsbund, chokoladecreme og flødeskum)

 Bund 1:

120 gram sukker

120 gram farin

4 æggehvider

Pisk sukker og æggehvider helt stive.

Tag en stor springform og for den med bagepapir, drys med en smule mel.

Hæld massen i formen.

Bages ved 150 grader nederst i ovnen i cirka en time.

 

Bund 2:

4 æg

2 deciliter sukker

Revet skal af 1 økologisk citron

1 deciliter mel

1 deciliter kartoffelmel

1 teskefuld bagepulver

 

Pisk æg og sukker rigtig godt sammen, så det skummer.

Sigt bagepulver, mel og kartoffelmel forsigtigt ned i æggemassen.

Tilsæt citronskal og rør forsigtigt med en dejskraber.

Bag bunden i en passende springform nederst i ovnen i 15-30 minutter ved 200 grader.

 

Chokoladecreme:

200 gram mørk chokolade

4 æggeblommer

200 gram flormelis

150 gram smør

 

Smelt chokolade over vandbad.

Flormelis og smør røres, tilsæt æggeblommer én ad gangen.

Bland den smeltede chokolade i.

 

Flødeskum af ½ liter piskefløde

 

Bund 2 lægges nederst, smør chokoladecremen ovenpå, fordel flødeskummet og til sidst lægges bund 1 på.

Du kan godt lave kagen to dage før, du skal bruge den. Stil kagen i fryseren og lad kagen tø op i køleskabet. Kagen smager bedst kold!

Du kan eventuelt tilsætte frisk frugt til flødeskummet.