Det er noget de færreste af os tænker over, men faktisk sover vi omkring 1/3 af livet og vores nattesøvn spiller en kæmpe rolle i rigtig mange sammenhænge, når det kommer til at holde kroppen og sindet raskt.

Men, hvad søvn i virkeligheden gør ved os og vores krop, det er noget ikke mange af os ved eller overhovedet tænker over. Det kan du læse mere om her og finde ud af, hvorfor din madras er din bedste ven.

Søvn regulerer kroppen

Når vi sover skruer kroppen helt ned for energiniveauet. Det er derfor vi ikke behøver at spise i løbet af natten, men det er også derfor vi bør have dyne på. Kroppens temperatur falder, når vi slapper af og falder i søvn. Hvilket igen er med til at gøre, at vi kan spare på energien og slappe af igennem hele natten uden at føle sult eller tørst. Sover vi ikke nok, kan kroppen miste evnen til at regulere temperaturen, hvilket er utroligt farligt for både mennesker og andre pattedyr.

Søvn genopbygger og styrker

Når vi sover, får kroppen mulighed for at genopbygge og styrke både organer, immunforsvar og hjerne. Kroppen slapper helt af om natten og kan derfor bruge alle sine ressourcer på at genopbygge det, der bliver skadet eller nedbrudt i løbet af dagen, hvor der er fuld knald på energien til hele kroppen og alle de aktiviteter, der udføres.

I løbet af natten styrkes vores immunforsvar også. Kroppen kan bedre bekæmpe mindre infektioner og vira, når den er veludhvilet og sund. Det betyder, at kroppen har brug for søvn og hvile for at kunne gøre sit job optimalt og beskytte dig mod sygdom.

Søvn hjælper hjernen

Vi fortæller vores børn, at det er vigtigt for dem, at de får deres nattesøvn, fordi det er her hjernen gemmer de oplysninger den har fået i løbet af dagen. Når vi hviler, kan hjernen om natten, så kan den slukke for de ydre indtryk og bruge al energien på at lagre og sortere de indtryk og indlæringer, der er kommet i løbet af dagen. Det ændrer sig ikke, når vi bliver voksne. Vi har stadig brug for vores søvn, for at hjernen kan bearbejde dagens indtryk og får vi ikke den, så vil det have en mærkbar indflydelse på vores indlæring og hukommelse.

Sov godt

Til trods for de mange fordele, der er ved at sove godt om natten, så er der stadig mange danskere, der ikke får nok søvn eller ikke sover dybt nok i løbet af natten. Er du en af dem, så kan der være en ganske simpel løsning på problemet. For rigtig mange handler det nemlig om noget så simpelt som den madras de sover på – læs mere om den perfekte madras. Ligger du for hårdt eller blødt, kan det have en stor indflydelse på komforten og kvaliteten af din nattesøvn og derfor kan det godt betale sig at investere lidt ekstra penge i en god, komfortabel madras til din seng.