Hvis du overvejer at starte op som selvstændig, så er der mange ting, du kan overveje i den forbindelse. Hvordan sikrer du dig f.eks. økonomisk i tilfælde af, at din lille virksomhed ikke kommer til at overleve i længden. Noget andet du kan overveje, er hvordan du vil udbrede din virksomhed.

Uanset om det selvstændige arbejde handler om at gøre rent i private hjem, sælge egne malerier, sælge egne smykker eller at tilbyde privat juridisk hjælp, så kommer du ingen vegne, hvis potentielle kunder ikke finder ud af, at du eksisterer.

Hvordan sikrer du dig økonomisk, hvis uheldet er ude?

Det er vigtigt at du sikrer dig økonomisk, hvis uheldet er ude. Det kan være svært at starte et selvstændigt firma og særligt i en tid som under corona krisen, kan der være en risiko forbundet med at være selvstændig. Det er derfor meget vigtigt, at du f.eks. får sikret dig fremadrettet ved hjælp af en ordentlig a-kasse, som kan være behjælpelig også for selvstændige.

Du finder de billigste a-kasser her, hvor du finder en stor oversigt over forskellige a-kasser på markedet. Du kan med fordel se nærmere på, hvordan du er dækket ind, hvis uheldet er ude. Det er ikke uden betydning hvilke krav, der er fra a-kassens side.

Særligt når du er selvstændig, skal du være på den sikre side, inden du melder dig i en a-kasse. Du kan eventuelt ringe til dem du overvejer, for at være helt sikker på, at du er dækket ordentligt ind.

Skab omtale omkring din virksomhed

Hvis du skal lykkes med at være selvstændig, så kræver det, at potentielle kunder har kendskab til din virksomhed. Du kan med fordel lave en hjemmeside for din virksomhed, så budskabet om, hvad du kan levere, kan blive bredt ud. Hent WordPress på dansk, som giver dig mulighed for at lave en flot hjemmeside med forskellige slags temaer osv.

WordPress giver dig alt, hvad du har brug for, for at lave en fin hjemmeside allerede i dag. WordPress er den letteste måde at oprette en hjemmeside på, da styresystemet giver adgang til en masse temaer osv. Du får mulighed for at foretage dig forskellige ting på din hjemmeside, men uden at du behøver at besidde en masse tekniske kundskaber såsom viden om programmering.

Udlev din drøm

Når du har tilmeldt dig en ordentlig a-kasse og har lavet din hjemmeside, så kan du komme i gang med at udleve din drøm. Når du udlever din drøm på den måde, kan det godt føles svært og ensomt, da du ofte ikke har mange kollegaer.

Du kan med fordel gøre brug af online netværk, for selvstændige og iværksættere, så du kan få noget sparring og hjælp i forbindelse med de svære ting ved at være selvstændig.

Gør endelig brug af dit netværk også, og spred budskabet om netop det du sælger, laver eller gør som selvstændig. Netværk er klart vejen frem, for hvis du kender nogen, der kender nogen, så kan din drøm snart blive en realitet.