For at få mest muligt ud af din trampolin og sikre, at den holder i mange år, er det vigtigt at vælge den rigtige model og passe godt på den. Her er nogle tips til, hvordan du kan hoppe sikkert på en trampolin og opbevare den korrekt.
Når du køber en trampolin, skal du overveje størrelsen, materialet og typen. De fleste havetrampoliner er mellem 2,5 og 4,5 meter i diameter. Jo større den er, jo mere plads tager den, det havde du nok regnet ud, men det er også vigtigt at huske, at jo større den er, jo mere plads tager den også når den skal opbevares.
Det glemmer mange folk, lige indtil sæsonen er færdig.
Trampolin på ben eller til nedgravning?
Fordelen ved en nedgravet trampolin er at man ikke kan falde så langt, men til gengæld er den mere besværlig både at sætte op, og at pakke sammen. I dag er der lovkrav om sikkerhedsnet til trampolin på ben. Det minimere fordelen som nedgravet trampoliner her.
Hvis du vil undgå flere timers arbejde, eller spare en masse penge på at få det gjort, så kan en trampolin på ben anbefales. Du kan se den bedste trampolin i test her.
Vil du hellere have at trampolinen ikke rager så højt op i landskabet og du ikke behøver at stormsikre den så meget, så er en trampolin til nedgravning det bedste valg.
Opbevaring af havetrampolinen
En trampolin tager meget plads og kan være besværlig at opbevare, men det er ikke umuligt. Der findes et par forskellige muligheder for at opbevare din havetrampolin. Du kan få en trampolinholder i jern eller træ, som du kan sætte ned i jorden. De fleste holdere er til nedgravet trampoliner, men der findes også nogle få modeller, der passer til trampoliner på ben. Disse holdere gør det væsentligt nemmere at opbevare trampolinen udenfor sæsonen.
Du skal dog bare huske at den skal opbevares under tag, og helst også bag vægge, ellers vil den stadig blive påvirket af både vind og vejr. Det vil nedsætte levetiden på den.
Trampolinens levetid
En havetrampolin kan holde mange år, hvis den bliver taget godt af. Du bør dog huske at kontrollere alle steder, hvor trampolinen har bevægelige dele eller elastikker. Kontroller også for rust på jernholdere og andet metal. Husk også at fjerne alger og mos fra undersiden af trampolinen, så den ikke bliver fugtig. Det er altid en god idé at give din trampolin en ordentlig rengøring bøde når sæsnonen starter og når den slutter.
Hop sikkert på trampolinen
Når trampolinen er i brug, så der nogle få og gode tommelfinger regler der er værd at følge:
- Hop kun 1 ad gangen
- Lad altid en vkosen holde opsyn
- Tjek sikkerhedsnettet for huller
- Sørg for at lukke sikkerhedsnettet hver gang
- Undersøg dugen og fjedrene før brug
Du kan se flere gode råd til at hoppe sikkert på din trampolin hos sikkerhedsstyrelsen her.
Hvis du følger disse gode råd, så minimere du risikoen for ulykker under brug. Det vil dine børn takke dig for!
Seneste kommentarer