Vælg en sofa ud fra størrelsen af dit hjem

Der er mange der laver en stor fejl, når de er flyttet ind et nyt sted. De glemmer at måle op i deres stue, og ender derfor med at have en sofa, som slet ikke passer ind størrelsesmæssigt. Vi anbefaler, at man køber en sofa, ud fra hvor stort ens hjem er. Det lyder måske besynderligt, men hvorfor vil vi komme ind på i dette indlæg.

En sofa udgør store dele af din stue

Når man skal købe en sofa, så mener vi, at man skal købe den ud fra størrelsen på ens stue. Det skal man fordi sofaen udgør en stor del af ens stue. Det er oftest midtpunktet af stuen, og det er det sted, hvor man skal kunne sidde og slappe af.

Hvis man køber en sofa der er for stor til en stue, så vil man ikke kunne indrette stuen ordentligt, og derfor hurtigt ende med at være træt af ens køb. Hvis man derimod køber en der er for lille, så kan det også hurtigt se sjovt ud. Det handler om at finde den perfekte balance, og også koordinere det med om man skal have spisebord i samme rum, eller om det er i et andet.

Hvor mange gæster vil du have plads til

Udover at kigge på hvor stort lokalet er, så er det også vigtigt at tænke over hvor mange gæster man typisk får på besøg. Det er det fordi man gerne skal have plads til dem alle, hvis man skal sidde inde i stuen. Der er intet værre end at komme på besøg ved nogen, hvor der ikke er plads til alle, og man derfor ender med at sidde klemt sammen i en lille sofa, eller at man skal have en stol med fra spisebordet, for at kunne sidde sammen med de andre.

Sørg for, at den sofa du køber, er købt ud fra størrelsen på din stue, men også så den passer til den mængde gæster i forventer at få. I virkeligheden, så skal du måske vælge lejligheden ud fra hvor stor din stue er?