Trænger dit hjem til, at der sker noget nyt? Med enkelte små ændringer kan du give din bolig et friskt pust og helt nyt liv, uden at du behøver kaste dig ud i større projekter.

Mal væggene i en anden farve

Måske har væggene i dit hjem haft den samme farve i lang tid. Eller måske er de alle bare hvide. Ved at give væggene en klat maling, kan du nemt friske det enkelte rum op. Du kan også vælge at male blot at male en enkelt væg i et rum. Med denne metode kan du ændre hele udtrykket og skabe spil i et rum, så rummet føles helt anderledes end før.

Du kan selvfølgelig vælge selv at give dig i kast med malerpenslen, eller du kan hyre en maler, så du sikrer dig et perfekt resultat. Det er ikke altid den billigste løsning at vælge en maler, men kniber det med økonomien, kan du med fordel tage et forbrugslån. Du kan finde flere informationer om forbrugslån under forbrugslån oversigt.

Små ændringer gør en stor forskel

Det er slet ikke nødvendigt at starte helt fra bunden med det rum, man vil give nyt liv. Det koster både tid og penge, når ting skal laves og gøres nye. Du kan altid starte med små ændringer. Nye planter, andre plakater på væggene eller blot en omrokering af møblerne kan være nok til at give rummet et friskt pust.

Prøv med et nyt farvetema

Eller begynd at bruge farver i dit hjem. Er mange af dine møbler sorte, grå eller hvide, kan det kvikke hjemmet op, hvis du tilføjer smukke farver. Du kan både inkludere farverne via malerier og plakater, planter, gulvtæpper, puder og andre pynteting. Farverne kan være med til at kreere stemningen i hjemmet. Du kan eksempelvis vælge at bruge varme farver for en varm og hyggelig stemning.

Præg dit hjem med genbrugsfund

Det er ikke altid, at nyt er det bedste. Det er derimod meget moderne at blande det nye med gode genbrugsfund. Der er også noget hyggeligt og specielt over at indrette sit hjem med genbrugsartikler, man selv har samlet sammen på sin genbrugsjagt.

Du kan såmænd også bruge dine fund kreativt og bruge dem i gør-det-selv-projekter. Med genbrugsfund og gør-det-selv-projekter, bliver dit hjem også mere personligt, og man kan da ikke være andet end stolt af at vise hjemmets nye udtryk frem, når man har gjort lidt ekstra for at indrette på en kreativ måde.

Plads i budgettet

Selv de små ændringer kan kræve bare en smule økonomisk overskud. Måske har du planer om, at du blot lige vil investere i et par ekstra planter, så du på denne måde giver dit hjem eller værelse nyt liv.

Dog kan et par planter hurtigt blive en halvdyr udgift for én, der ikke har mange penge på lommen. Er du eksempelvis på SU og blot 18 år, og vil du stadig gerne have muligheden for at kunne pifte dit hjem op? Så tvivl ej, det er stadig muligt at tage billige lån som 18-årig og få råd til planter og andre ting til boligen.