Taget er en af de vigtigste elementer ved huset, idet det beskytter huset fra vind og vejr. Det er lige netop derfor at taget skal være i god stand. Hvis dit tag ikke er det, er det på tide at skifte taget ud. Selvom det for mange er en stor investering, så kan du faktisk se frem til mange fordele ved at skifte taget ud med et nyt, både økonomiske, funktionelle og æstetiske. Her har vi taget et kig på alle disse fordele, som følger med et nyt tag.

Mange økonomiske fordele

Et nyt tag er generelt en god investering. Det er for det første fordi husets værdi typisk stiger med helt op til selve udgiftens størrelse – og for det andet kan du også regne med en betydelig besparelse på husets varmeudgifter i mange år fremover med et nyt tag. Du kan også regne med en større gensalgsværdi og flere interesserede købere, da disse ikke selv er interesseret i at stå med udgiften af et nyt tag – samtidig med at du kan spare penge på den lange bane. Det gør det til en god beslutning at skifte taget ud frem for at renovere det eksisterende tag.

Det kan være en nødvendighed

Et nyt tag kan i mange tilfælde være en nødvendighed – og den eneste rigtige løsning. Hvis der er sket et uheld, f.eks. i forbindelse med brand- eller vandskade, kan det være nødvendigt enten helt eller delvist at skifte taget ud. Hvis man blot ignorerer det, kan det føre til alvorlige skader på resten af huset. Reparationer kan ende med at blive meget dyre, især når der er tale om et gammelt tag – og så er der ingen garanti for, hvor meget længere taget kan holde. Det er altså oftest mere attraktivt at skifte taget ud end at gå i gang med reparationer. Renovering giver heller ikke i nærheden af samme værdistigning som et nyt tag.

Glem ikke æstetikken

Selvom et nyt tag kan øge husets værdi og sænke varmeregningen, så følger der selvfølgelig også nogle rene æstetiske fordele med et nyt tag. Der er nemlig ingen tvivl om, at et nyt tag er meget pænere at kigge på end et gammelt, nedslidt tag, der er dækket af mos. Det er især tilfældet i dag, hvor udvalget af tegltyper og farver er større end nogensinde før, og vi går mere og mere op i, hvordan huset ser ud udefra, med både tag, facade og have i fokus.

Skal du have taget skiftet ud? Vi anbefaler, at du får et nyt tag hos Jysk Tagkompagni. De har mange års erfaring med mange forskellige tagtyper, har tonsvis af gode anmeldelser – og så er de endda blevet kåret som årets tagdækker flere år i træk.