Når du skal vælge sengetøj og andet tilbehør til din seng og dit soveværelse, bør du vælge bæredygtigt. Det kan måske virke abstrakt at tænke i bæredygtige retninger, når du skal vælge sengetøj. Men det er heldigvis ikke ret besværligt med de muligheder, vi har i dag.

Hvorfor er det vigtigt at vælge bæredygtigt?

Bæredygtighed er et udtryk for, at vi forbruger og producerer uden at belaste miljøet og naturen unødvendigt. Og det er netop også relevant, når du skal vælge bæredygtigt sengetøj. Herunder vil du kunne læse, at sengetøj af bambus er et godt valg. Bæredygtigt sengetøj betyder nemlig, at du køber produkter, der ikke har negativ påvirkning på miljøet. Og vi er aktuelt ved at nærme os en altafgørende negativ udvikling, hvor den negative påvirkning på klima og miljø er alt for stor og omfattende, så den kan blive helt umulig at vende. Alt dette bevæger du dig væk fra, og støtter i stedet en produktion, der er i harmoni med natur, klima og miljø, når du vælger bæredygtigt.

Vælg sengetøj af bambus

Med bæredygtige sengetøjsprodukter af bambus får du altså produkter, der er fremstillet af bambusfibre. Det er en teknologi, som er super smart i forhold til netop at kunne tilgodese miljøet. Bambus er den plante, der vokser allerhurtigst. Bambus kan vokse op til 3 meter – om dagen! Ja, du læste rigtigt. Derfor kan man dyrke bambus, der har mulighed for at kunne følge med vores behov for produktion. På denne måder ender vi altså ikke med at rydde regnskove og ødelægge naturen, og det smarte er netop, at bambus er forholdsvist let at dyrke bambus udelukkende til produktion, som man ikke tager fra naturen. Nåh ja, og så er bambus da også et fantastisk materiale, der giver de blødeste og lækreste sengetøjsprodukter.