Flere og flere vælger at få installeret en varmepump, og det er slet ikke så underligt. Når først du har investeret i en varmepumpe, er det en del billigere for dig at varme dit hus op, i forhold til hvis din varmekilde før var olie eller el. Faktisk kan du ofte mere end halvere varmeregningen.

 

En varmepumpe er et elektrisk apparat, som er designet til at omsætte energi til varme. Begrebet ”varmepumpe”, dækker over…

 

  • Luft til vand-varmepumpe
  • Jordvarmepumpe
  • Luft til luft-varmepumpe
  • Boligventilationsvarmepumpe
  • Brugsvandsvarmepumpe

 

Groft sagt laver en varmepumpe varme. Denne varme kan både bruges til opvarmning af dit hus, men også til opvarmning af vand.

 

En varmepumpe virker på den måde, at den udnytter jordens eller luftens energi. Det betyder samtidig, at det er en miljøvenlig opvarmningsløsning, fordi den udnytter den energi, der allerede er i luften og jorden.

 

Valg af varmepumpens mærke, spiller en væsentlig rolle mht. pris. Desuden skal du gøre dig klart, om du ønsker at få din nye varmepumpe installeret, eller du ønsker at gøre det selv. Vælger du at gøre det selv, kan du selvfølgelig spare en god sum penge. Dog vælger de fleste at få sælgeren af varmepumpen, til at stille med et par montører, så man er sikker på at tingene gøres rigtigt.

 

Hvis din varmekilde i dag er enten naturgas, oliefyr, elvarme eller biokedel som ligger uden for fjernvarmeområder, så kan du få tilskud til din nye varmepumpe. Det er et fornuftigt tilskud, så det er klart værd at tage med. Ved at skifte til en varmepumpe, kan du forvente et tilskud på mellem 19-42.000 kr. Kilde: SparEnergi.dk

 

Da der er flere ting som er afgørende for en varmepumps pris, kan det være svært at gennemskue om en pris er høj eller lav. Derfor kan det være en god idé at indhente minimum 3 tilbud på varmepumpe. Det kan du gøre ved at kontakte forskellige sælgere, og bede dem om at komme med et tilbud, som passer til dine behov.