Hvis du overvejer at tage et praktikophold i udlandet, er der nogle få ting, du skal huske på. Først og fremmest skal du huske, at du ikke tager til Afrika for at udføre “frivilligt” arbejde, men for at lære og opleve hverdagen i et andet sundhedssystem. Du vil blive mødt på dit praktiksted af uddannede sundhedsprofessionelle, der er klar til at lære af dig og møde dig på dit faglige niveau, uanset om du er førstuderende, der ønsker et indblik i sundhedsarbejde, eller om du er i gang med din sundhedsuddannelse og ønsker at opleve og lære af klinisk praksis i et andet land. Dit praktikophold på hospitalet vil altid blive overvåget af en kvalificeret mentor, så du kan være sikker på, at du får det bedste ud af din erfaring. Synes du det lyder spændende, så tag på udlandspraktik med Try Medics.

Praktik i udlandet giver dig en masse ny erfaring

Under et studieforberedende ophold i udlandet forventes det, at du observerer og lærer af fagfolk, der allerede er uddannet inden for det sundhedsområde, som du er interesseret i at studere inden for. Denne erfaring vil give dig værdifuld indsigt i, hvad jobbet indebærer som færdiguddannet. Derudover vil du modtage teoretisk undervisning, som vil videreudvikle din viden om sundhedsfaget. De fagfolk, som du følger under dit praktikophold, vil fungere som mentorer for dig og bør være fuldt informeret om dit uddannelsesniveau. De vil tilrettelægge dit praktikophold i overensstemmelse hermed, men det er vigtigt, at du ikke tøver med at stille spørgsmål eller søge afklaring, hvis det er nødvendigt. Ved at udnytte alt det, som dit studieforberedende praktikophold har at tilbyde, kan du sikre dig, at du er godt forberedt på din fremtidige karriere inden for sundhedssektoren.

Tag nysgerrigheden op og kom på praktik i udlandet

Et praktikophold i udlandet er med til at afklare, om sundhedspleje er det rette erhverv for dig. Det kan være svært at vide, hvordan det virkelig er at arbejde i sundhedssektoren, før man oplever det på egen krop. Et praktikophold vil give dig en smagsprøve på, hvordan det er at arbejde på et hospital og hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning om, hvorvidt du ønsker at gøre karriere inden for sundhedssektoren eller ej. Hvis du overvejer at studere sundhedspleje, er et praktikophold i udlandet en god måde at få noget erfaring inden for området og se, om det er noget for dig. Det kan være svært at vide, hvordan det virkelig er at arbejde i sundhedssektoren, før du oplever det på egen hånd. Hvis du tager et praktikophold i udlandet som en del af din videregående uddannelse, kan der være visse krav fra din uddannelsesinstitution, som du skal være opmærksom på. Det kan f.eks. dreje sig om, hvilke praktiske opgaver du skal udføre i løbet af dit praktikophold, og på hvilket niveau det skal foregå. Det er vigtigt, at du meddeler dem og dine mentorer dit nuværende uddannelses- og erfaringsniveau, inden du påbegynder dit praktikophold, så de bedst muligt kan hjælpe dig med at opfylde kravene i dit kursus.