Som barn findes der ikke noget bedre end at have et hyggeligt og dejligt børneværelse. Så hvis du vil dekorere dit barns børneværelse på en god og fin måde, så læs videre her og få nogle brugbare tips til, hvordan du på en nem måde kan dekorere børneværelset uden at det behøver at koste en bondegård.

 

1) Sovepladsen

En hyggelig og indbydende soveplads i børneværelset er et must. Det er her barnet primært skal kunne falde til ro, både til en lur i løbet af dagen, og til den gode lange nattesøvn, men soveområdet kan også bruges til fx at læse en bog, eller til at lege.

Her kan man med fordel indrette og dekorere med forskellige søde, sjove og bløde puder og tæpper samt bamser.

Barnets sengetøj skal også gerne være sjovt, sødt og hyggeligt og her kan man få et væld af forskelligt sengetøj, der gør at barnet gerne vil tilbringe tid i sengen, både når det skal sove, men også i dagtimerne med at lege dér.

For at gøre det ekstra hyggeligt, kan man fx indrette soveområdet som en hule med hygge belysning og sjove puder i forskellige former.

Hos home-tex.dk finder du et stort sortiment af sengetøj i høj kvalitet, hvor prisen er markant lavere end man finder det så mange andre steder.

 

2) Opbevaring, der fylder mindre

Børneværelser kan ofte rode meget – det véd alle forældre. Og det er tit forældrene, der ender med at rydde op på værelset, og ikke barnet.

Men en måde at få barnet til at deltage i oprydningen kan fx være ved at bruge opbevaringskasser, som har en sjov form. På denne måde kan det ligefrem blive lidt sjovt for barnet at hjælpe med at rydde op – fx ved at sige at alle bilerne skal i den kasse, der ligner en racerbil osv.

 

3) Indret efter temaer

Det er oplagt at indrette og dekorere børneværelset efter et bestemt tema, som du ved at dit barn godt kan lide. Det kunne fx være noget legetøj eller tv-show, som barnet godt kan lide, som man så kan prøve at dekorere efter.

Snak med dit barn om, hvad det godt kunne tænke sig at have på sit værelse, og så kan I indrette værelset sammen.

 

4) Husk gulvet

Børns leg foregår meget ofte nede på gulvet. Derfor er det oplagt at have stor fokus på netop gulvet. Her kan man få forskellige tæpper med diverse designs fx med en racerbane på, eller andre former for dekorationer, som barnet vil finde interessant og samtidig kan lege på.

Et godt gulvtæppe vil også give værelset en hyggelig atmosfære, og afbøde lidt, når det er de lidt voldsommere lege, der foregår. Derudover vil et gulvtæppe også fungere lidt som en lyddæmper fremfor fx et bart trægulv, hvilket kan være meget rart for forældrene.

 

Hvis du følger disse tips, er du godt på vej til at få indrettet et godt og hyggeligt børneværelse.