Når du skal male dørkarme, fodlister og paneler er det meget sjældent at man anvender en klassisk hvid træmaling til formålet. Vælg i stedet en form for brækket hvid maling.

På denne side har vi samlet alle de standard farver som anvendes på paneler, dørkarme og vinduer.

 

Hornbæk fodlister i glat fyrretræ som blandt andet jem og fix sælger har farvekoden: NCS 0502-y

Swedoor har nogle hvide standard farver som de bruger på døre, gerigter og fodlister.

NCS 0502-y er den farve som de oftest anvender og herefter er det NCS S 0500-N og RAL 9010.

Se de hvide standardfarver til paneler og fodlister her

 

Et par tips når du skal vælge en hvid farve til dine paneler og fodlister

Når du skal vælge farve til dine vinduer, uanset om det er ude eller inde de skal males, er det værd at gøre dig nogle overvejelser omkring helhedsindtrykket af dit hus. Sørg for at de farver du vælger komplementerer hinanden for at opnå et smukt og gennemført resultat. Skab en helhed mellem de farver som optræder på den udvendige del af huset. Du kan eksempelvis matche farverne på vinduerne med farven på taget, udhænget, soklen eller noget andet som harmonerer sammen med den farve du har valgt til dine vinduer. Når du vælger farver skal du være opmærksom på om farverne du vælger er kolde eller varme. Er dit hus malet blåt og vælger du at male vinduerne i en varm hvid nuance, vil de komme til at se beskidte ud. Vælger du derimod en kølig hvid nuance, vil vinduerne se rene og nye ud.

Hvid er ikke bare hvid – der findes et utal af forskellige hvide nuancer som du kan vælge imellem når du vil lysne dine paneler, fodlister eller andre trædetaljer i din bolig.

 

 Lys råhvid:

Den lyse råhvide er tonet med en smule sort farve, som gør den kølig og grålig. Denne tone er et glimrende alternativ til den klassiske hvide farve. 

Råhvid:

Den råhvide farve er tilsat en smule umbra farve så den får en varm men neutral undertone. Dette er en af de lyseste hvide farver der fås. Den er faktisk så hvid, at den i nogle tilfælde kan virke blændende 

Modehvid:

Den modehvide farve er en relativt mørk hvid farve som skaber et dejligt blødt lys. Den hvide farve er tonet med umbra og oxygul som giver den varme undertoner. Derfor skaber den modehvide nuance en lækker og blød atmosfære.

Galleri hvid:

Galleri hvid minder meget om råhvid, dog har den et køligere udtryk. Ønsker du en mere klassisk hvid farve frem for de knækkede cremede hvide, er galleri hvid et godt valg.

Kalkhvid:

Kalkhvid er en meget varm farve og lægger sig op ad en sart gul farve. Mange steder kaldes denne nuance også for antik hvid. Kalkhvid indeholder umbra og okkergul som giver farven et varmt, gyldent og cremet udtryk.

Industrihvid RAL 9010:

Industriens hvide farve! En lys og varm hvid, gylden tone 

Knækket hvid:

Knækket hvid er en mellemting mellem råhvid og modehvid. Det er en meget lys farve som reflekter lyset mere end den modehvide farve gør, men mindre end den råhvide.

Æggeskalshvid:

Det siger næsten sig selv – æggeskalshvid svarer til den farve skallen på et hvidt æg har. Farven er hvid, men har et strejf af både blå og gul i sig. Dette bløder farven op og giver den karakter.