Alt for mange husejere tror at de kan tage deres blå Nilfisk højtryksrenser og så bare spule fliserne. Det virker ikke, eller rettere man kan godt få overfladen ren og så ser det pænt ud et halvt års tid, men så kommer det igen, og gerne med fornyet styrke.

Det er lidt som en slankekur når du stopper. Det kommer væltende igen.

Problemet ved denne fremgangsmåde er at du spuler det beskidte lag væk og fjerner den øverste del af flisealgerne. Men alger har rødder og her er det lige som tidsler i dine bede. Hvis du bare skærer dem af, så lever de stadig og kommer gerne igen, endnu flere af før.

Rødderne på algerne eller svampene er stærke og kræver at de fjernes helt.

Det kan man ikke alene med vand og hvis du endelig skulle lægge dig ned på knæ og skrubbe hver enkelt flise, ja så blev du aldrig færdig.

Derfor skal du bruge en ekspert til fliserens. Vælg derfor at få det gjort af en professionel. Se mere på https://www.ingen-alger.dk/fliserens/

Hvad skal der til for at få rene fliser?

Du skal bruge det rigtige udstyr. Du kan ikke bruge en alm. højtryksrenser. Du skal bruge et såkaldt Turtle skjold med både højtryk og børster, der ikke ødelægger dine fliser, men som stadig er kraftige nok til at vaske i dybden. Det er det der kaldes professionelt udstyr og det koster altså en del mere end hvad du giver for en Nilsik hobby renser.

Hvis du skal købe udstyret selv så regn med 10.000 og så skal du oven i have en pro højtryksrenser, som koster ca. det samme.

Når du så har det, så skal du også købe selve materialerne til imprægnering. Det bliver hurtig en dyr fornøjelse.

I stedet skulle du hellere få en ekspert ud og rense dem. Dels kræver dette mange års erfaring og dels er det noget nemmer efor hvis resultatet ikke bliver som lovet eller forventet så kan man gøre det igen – uden det koster dig en formue.

Anbefaling af eksperter

Hvordan finder man den rigtige til at rense fliserne? Hvordan sikre man at nogen er ekspert. Alle kan jo kalde sig det i dag.

Her anbefaler vi at du kigger på siden og ser efter bedømmelser, men særligt prøver at søge efter navnet. Enten firmanavnet men endnu bedre navnet på ejeren. Det er nemlig ikke firmaet der er eksperter men de folk der ejer det og arbejder med det hver dag.

Hvis du f.eks. søger på Sami Sleiman, så vil du finde en del omtale inden for fliser og alger. Du kan prøve at søge på andre og se hvad du får frem af resultater. Det vigtige er at du vælger en du føler du kan stole på.

Det vigtigste ved et hvert samarbejde er den personlige relation og her skal du kunne stole på indehaveren. Gerne en der selv kommer ud og udfører opgaven.

 

NB: Billedet er venligst udlånt af ingen-alger.dk