Har du ikke så mange penge mellem hænderne? Uanset om det drejer sig om økonomi eller holdning til ikke at bruge købte skønhedsprodukter, så har du mulighed for at kunne lave din helt egen hudpleje derhjemme. Man behøves ikke alverdens ingredienser for at bikse noget sammen, der er sundt og nærende for din hud. Der findes mange gode opskrifter på den helt perfekte hudpleje på internettet, så bliv inspireret af danskernes råd, så du kan komme i gang med at eksperimentere med forskellige opskrifter.

Du kan også søge inspiration på følgende hjemmeside; https://shop.cosmos-co.eu/da.

Hvad skal der være i produktet:

Der er mange forskellige årsager til at folk laver deres egne hudprodukter derhjemme. Nogen synes at produkterne i butikkerne er for dyre, nogen synes at det er hyggeligt at eksperimentere selv imens andre har tildens til at slå ud på købte plejeprodukter. Hvis du laver dine egne produkter, så kan det være en god ide at afprøve produkter et sted på kroppen, så du efter noget tid kan se om du reagerer på sammensætningen. Hvis du har tildens til at slå ud, så anbefales det kraftigt at du først tjekker om du kan tåle det på huden.

 

Der findes mange forskellige varer der har en eller anden gavnlig effekt på huden. Hvis man sammensætter forskellige ting, så kan man ende med at lave et super lækkert produkt til huden. Det kan være en god ide at læse hvad forskellige varer f.eks. gør ved huden. Honning har f.eks. en helende effekt på huden, imens havregryn er med til at blodgøre huden. Man kan også supplere plejeprodukter med mad såsom tomater. Tomater tilfører huden en masse mineraler og vitaminer, hvilket den har brug for til at opretholde en god barriere. Samtidig er det med til at holde huden pæn og blød. Citrusfrugter er med til at fjerne hård hud på kroppen, da frugtsyren fra frugterne er med til at fjerne døde celler.

Derfor laver folk selv deres plejeprodukter:

Der er mange forskellige ting som er med til at gøre huden lækker og blød. Man behøves ikke at bruge lang tid på at lave de forskellige plejeprodukter. Man kan sagtens finde opskrifter, som indeholder få ingredienser og som er hurtig at lave. Der er mange fordele forbundet med at lave sine egne produkter, da man kan undgå de ingredienser, som man ikke vil udsætte sin hud for. Man kan tilføre produkterne naturlige stoffer således, at man er sikker på ikke at slå ud på unaturlige tilsætningsstoffer.

 

Der er forskellige holdninger til hvad danskerne synes om at lave hjemmelavede plejeprodukter. Nogen synes at det er spild af tid da man kan købe produktet færdigt i butikkerne, imens andre tænker noget mere på miljøet. Det er langt mere bæredygtigt at bruge naturlige ingredienser, hvilket er noget som mange sætter stor pris på. Man skal passe på miljøet så godt som muligt, og være med til at det ikke bliver forurenet. Det er meget hyggeligt at lave plejeprodukter sammen med sine venner, da man kan eksperimentere og sammensætte forskellige ting for at finde ud af, om det bliver et godt produkt eller ej.