Et hjem er mere end bare fire murstensvægge og en seng. Alligevel kan det være svært at præcisere, hvad det egentlig er, der giver et hjem sjæl. Med meget små investeringer i både tid og penge kan du dog gøre hjemmet varm og hyggeligt i et snuptag.

Hent naturen ind i stuen

Blomster og træer har en naturlig skønhed, som alverdens nipsting ikke kan konkurrere med. Det behøver ikke kun at være den ærlige juledekoration eller et par roser i en vase.

 

Du kan for eksempel hænge en smuk gren, du har fundet, op i loftet. Naturen låner sig ligeledes godt til kunst. Ofte kræver det dog, at man tør bevæge sig en smule ud i børnenes verden. Pressede blade passer sig for eksempel ualmindeligt godt til bordpynt lidt ud over det sædvanlige, mens en blomsterkrans kan pynte både ophængt eller på bordet.

 

Prøv at bryde med normerne hvad angår et pyntet hjem. Måske står der ikke roser i vaserne hjemme hos jer, men mælkebøtter og forglemmigej. Det kan sige meget om et hjem og hvem, der bor der.

Gaver fra nær og fjern

En god gave reflekterer modtageren. Den bringer et smil på læben og fortæller en historie. Derfor er gaver fra venner og familie også den oplagte pynt til dit hjem.

 

Alle bliver glade, når de ser, at deres gave er vel modtaget. En nem og ligefrem måde at vise dette på er at lade gaver pryde hjemmets rum. Ligegyldigt om det er børnetegninger eller nyt køkkengrej er der helt sikkert en plads til det.

 

Af selvsamme grund skal du heller ikke være bange for give dine husfæller gaver, der kan pynte husets fælles rum. Så længe de er velmente og personlige, gør du modtageren glad og opnår samtidig et hyggeligt hjem, der bærer præg at, at lige netop I bor der.

 

Det kan dog være enormt svært at finde den oplagte fødselsdag- eller julegave til dine kære. Især som de kommer op i alderen. Er du helt på bar bund hvad angår gaver, så klik her for en smule inspiration.

Arvegods og loppefund

Det er blevet moderne at gå i genbrugsbutikker og at tage til loppemarkeder for at finde gamle messingkander og porcelænsnips.

 

Dette er selvfølgelig grundet æstetikken, men mindst lige så meget på grund af den gode historie. Alle har lyst til at fortælle historien om, hvordan de fandt en gammel, nydelig lampe til næsten ingen penge, eller bare sidde og smile, når de ser deres nyeste loppefund i den anden ende af stuen

 

Denne følelse forstærkes selvfølgelig, hvis det er arvegodt. Ofte er de pæneste ting dem, man elsker højest. Dem der har den største sentimentalværdi. Tøv ikke med at sætte det gamle arvegods frem. Mange har allerede nogle af bedstemors gamle tallerkner eller lignende til at ligge i en kasse oppe på loftet eller i kælderen. Tag disse frem og fyld huset med familiær hygge og nostalgi.