Det er altid den voksnes ansvar at holde øje med sit barn på stranden. Havet er meget stort og kan overvælde børn hurtigt og voldsomt, så det er essentielt altid at have øjnene på badende børn. Hvis ulykken skulle være ude, og dit barn er blevet væk er der forskellige trin du bør følge:

  • Hvis i befinder jer på en livrederovervåget strand, så opsøg først en livredder og gør opmærksom på at du mangler et barn. Dette bør du gøre med det samme du opdager at barnet er væk.
  • Overvej om du sidst så barnet på vand eller på land. Er det sidst set på land kan du vente med at ringe efter alarmcentralen og lede ved steder der tiltrækker børn. Er barnet sidst set i vand skal du til gengæld ringe til alarmcentralen med det samme, da man altid vil gå ud fra at barnet i så fald er i livsfare.

Husk altid at følge de fem baderåd, og især baderåd 5, når du tager børnene med på stranden. Og køb også en god badedragt, du kan bruge dette link til det: https://rygcrawl.dk/bedste-konkurrence-badedragt-kvinder/

 

Lær betydningen af flag

På strande med livreddere er det vigtigt at du kender til de forskellige signalflags betydning. Der er tre flag-typer, der viser forskellige forhold:

  • Et rødt-gult flag signalerer, at der er livredder til stede i det markerede område, og at du skal være almindeligt opmærksom. Led altid efter de to rødgule flag, der markerer livredderens omfang.
  • Et gult flag signalerer at vandet er mere farligt end normalt, og at du bør være mere opmærksom. Det kan være på grund af bølger, fralandsvind, strøm eller anden fare.
  • Et rødt flag signalerer at det kan være livsfarligt at gå i vandet, og det er derfor frarådet at bade når dette er hejst.