Vi tilbringer meget tid i haven – især i sommerhalvåret. I foråret, hvor alt begynder at springe ud, og livet pibler frem, bruger vi tid på havearbejde, så haven kan blive klar til sommersæsonen. Om sommeren bader vi i badebassin, slænger os på solsengen og nyder blomsterne, som står i fuld flor.

Og så spiser vi masser af lækker grillmad i haven. Grillen er nemlig en fast bestanddel på mange danske altaner, terrasser og haver om sommeren. Mad fra grill smager af dansk sommer, og duften af grillmad er en af sommerens allerbedste dufte. Grill er simpelthen indbegrebet af en hyggelig dansk sommeraften.

Det skal være så nemt som muligt at grille  

Det behøver ikke at være besværligt eller tage lang tid at lave grillmad. Hvis du anskaffer dig en gasgrill, skal du ikke vente på, at der kommer gang i kullene. Et oplagt valg ville være en weber q2200 med vogn, hvor funktionaliteten er i højsædet. Den er nem at anvende, mobil og let at flytte rundt på og medbringe på tur. Du kan lige så godt gøre det så nemt for dig selv som muligt, for jo nemmere og jo mere lettilgængeligt, det er, desto mere mad får du lyst til at lave på grillen.

Vigtigst af alt så er weber q2200 gasgrillen god kvalitet. Når du tænder op, kan du hurtigt opnå den varme, du ønsker. Grillen har et indbygget termometer, så du kan styre temperaturene og tilberede maden lige, som du vil have den. Og maden kan klargøres til både at komme på grill og blive serveret på de tilhørende sideborde, hvilket er praktisk. Du kan derfor sagtens give dig i kast med flere elementer på én gang samt større retter.

Hvis valget falder på denne gasgrill, weber q2200, så bliver det en smal sag at grille til sommer. Der er en god chance for, at du kommer til at føle dig som en grillmester.

Spørg – og du får svar

Men hvis du på ingen måde er en mester til at grille – hvis du ikke ved, hvordan du griller en culottesteg eller mørbradbøffer, så de bliver perfekte, og måske ikke engang kan grille majskolber eller asparges, så de smager godt, så er der hjælp at hente.

Du kan stille spørgsmål til venner. Du kan se dem som dine nye ”venner” på nettet, der kommer dig til undsætning, og som kan svare på lige det, du ønsker at vide. Der er rent faktisk et sted – en hjemmeside – hvor du kan finde spørgsmål og svar om alt mellem himmel og jord. Og du har selv mulighed for at spørge om alt. Du må – med andre ord – gerne være en Spørge Jørgen.

Du kan f.eks. stille spørgsmål om din have. Spørgsmålene kan handle om alt lige fra havearbejde og planter til haveredskaber og aktiviteter i haven. Måske ønsker du svar på, hvornår bestemte planter skal plantes? Eller det kan være, at du er interesseret i at vide, hvordan du kommer ukrudt eller snegle til livs? Kun hvis du spørger, kan du få svar – og blive klogere.