En juleengel er en engel, der bringer glæde og lykke til folk i deres hjem. De fleste juleengle er kvindelige, men der findes også mandlige juleengle. Juleenglene har ofte vinger og er pyntet med smukke kjoler. De fleste af os har set et billede af en juleengel på et juledekoration eller i et maleri. Men hvor kommer de fra?

 

Juleenglene

Juleenglene stammer fra tyskland, og ordet “Jule” betyder faktisk Jul. I oldtiden mente mange, at der var en personlig engel, der fulgte os rundt hver dag for at passe på os – især i mørketid. Disse engle blev kaldt for “talsmænd”. I tiden op til Jul blev disse “talsmænd” særlig aktive for at finde ud af, om vi havde været gode eller dårlige. Nogle troede endda, at de kunne se ind i vores sjæl! Hvis de fandt ud af, at vi havde været gode, ville de give os gaver til Jul. Hvis ikke, ville de give os stokkeslag!

 

I dag er heldigvis ikke alle juleengle så skræmmende! De fleste af os forbinder nok mere glæde og lykke med dem. Juleenglene bliver typisk forestillet som smukke kvinder med store vinger og smukke kjoler – ofte guldfarvede eller hvidfarvede. Vi ser dem ofte sammen med Julemanden eller andre Jul figurer som rensdyret Rudolf med den røde snude.

 

Konklusion:

Så hvornår skal man have en juleengel? Svaret er simpelt – allerede nu! Du kan finde dem i alle former for butikker – lige fra supermarkeder til specialforretninger. De fleste familier har mindst én juleengel i deres hjem – oftest placeret på toppen af juletræet eller på hylden over pejsen. Med en juleengel i dit hjem vil du helt sikkert føle dig mere tryg – især natten igennem! Og husk, at din juleengel altid vil passe godt på dig…;)