Gulvet i et rum er af stor betydning for det samlede indtryk af et rum. Trænger din bolig til en istandsættelse, eller har du købt et hus, der mangler en kærlig hånd? En ny gulvbelægning kan gøre underværker, så et rum føles nyt, lyst og flot. Læs med her for at få gode tips til istandsættelse af din bolig med nye gulve. 

Istandsæt din bolig med gulve, der passer til dine møbler

Hvis du gerne vil istandsætte dit hjem, så sørg for at vælge nogle gulve, der passer godt til dine møbler i et rum. Tænk blandt andet over, om møblerne er lyse eller mørke. Trænger rummet til at blive lyst mere op, så skal man vælge lyse gulve for eksempel et lyst træ. Trænger rummet i stedet for til at få noget kontrast til de hvide møbler og hvide vægge, så skal man overveje en mørkere farve til sit nye gulv.

Vælg gulve, der passer til dit hus

Hvis man først lige har købt et hus, man gerne vil renovere, så er det ikke sikkert, at man har købt nogle møbler til rummet endnu. Så er det vigtigt at se på, hvilket gulv der vil gå godt til husets design. Har man købt et ældre nedlagt landbrug, så vil det for eksempel se charmerende ud med massivt træ som gulv. Men har man købt en stor herskabslejlighed kan man i stedet overveje et mørkere parketgulv.

Vælg gulve, der passer til rummets funktion

Det er en god idé at tænke over, om det funktionen af det rum, der skal istandsættes i din bolig. Hvis det for eksempel er køkkenet, der er et rum, der bliver brugt meget, er det vigtigt at vælge et gulv, der kan holde til det, og som ikke bliver slidt. Det gælder også et rum som gangen. Det kunne være et egetræsgulv, som er én af de hårdeste træsorter.

Men skal man have istandsat soveværelset, er det ikke sikkert, man har brug for så massivt og hård en træsort, fordi dette rum ikke bliver brugt lige så meget.

Få professionel assistance i dit valg

Der er mange ting, man skal være opmærksom på, når man vælger at istandsætte sin bolig. Det gælder også i forhold til gulvet. Hvis man går til en professionel og søger råd, så er man sikker på at ende ud med en løsning, der er optimal. Det er også altid en god idé at søge professionel hjælp til belægningen af gulv. Det kan nemlig blive dyrt, hvis ikke det bliver gjort rigtigt i første omgang.

Du kan finde mere information om gulvlægning ved Gulvlægger – Viden om gulvarbejde. Her kan du også finde flere gode råd om, hvordan du istandsætter boligen med nye gulve. Hvis du har lyst, kan du indhente et gratis tilbud på en gulvlægning.