De mest anvendte typer af terrasser er terrasser i træ og terrasser i sten. Der er dog stor forskel på holdbarheden, egenskaberne og opbygningen af de to typer terrasser. Det koster stort set lige meget, om du vælger sten eller træ, så det er altså ikke prisen, der skal afgøre, hvilken du ønsker. I stedet skal du altså kigge efter andre fordele og ulemper ved de to typer af terrasser, når du skal vælge. Hvis du gerne vil have en flot og eksklusiv terrasse i træ, kan du læse meget mere om træterrasser i denne artikel.

Fordele og ulemper ved en terrasse i træ

Hvis du drømmer om en terrasse, der har en blød, varmere og mere behagelig overflade, så er en terrasse i træ måske noget for dig. Desuden har træ også en ganske særlig lyd, når du bevæger dig hen over den. En terrasse i træ er ofte nemmere at etablere end en sten terrasse. Dette skyldes at der er rigtig meget forarbejde med en terrasse i sten, som du ganske enkelt spiller for ved en træ terrasse.

Den sidste store fordel ved en terrasse i træ er muligheden for at være kreativ i udarbejdelsen. Du kan fx lave flere niveauer i terrassen, så din terrasse får nogle unikke detaljer. Dette kan gøre din terrasse ganske unik i forhold til venner og naboernes.

Der er dog også nogle ulemper ved en terrasse i træ. Først og fremmest har den kortere holdbarhed end en terrasse i sten, og så kræver den en form for vedligeholdelse, hvis du vil forlænge levetiden.

Træsorten har stor betydning for det færdige resultat af din træterrasse

Du har måske hørt om træsorter som teak, sibirisk lærk og mahogni, der i mange år har været anvendt til terrasser, da disse træsorter har en rigtig flot glød. I dag bruges mange andre eksotiske træsorter som ipé, cambara og bankirai også. De minder om de kendte klassikere men er noget billigere i prisen, hvilket er grundet til den stigende popularitet.

Der er dog kun få begrænsninger, når du vælger træsorten til din terrasse. Du skal selvfølgelig vælge en sort, der kan tåle at stå ude i al slags vejr, hvilket betyder at det træ, du bruger, skal kunne holde til både sol, vind, kulde, fugt osv. Herudover skal der anvendes hårdt og solidt træ, så det kan holde til vægten af havemøbler, grill osv. Ud over dette har du faktisk meget frit spil, og der findes mange danske og eksotiske træsorter, der kan anvendes til formålet.

Spar op til den helt rigtige terrasse

En terrasse er ikke hel billig, og det er ikke sikkert at du i første omgang, har råd til drømme terrassen. Der findes dog især ét sted i budgettet, hvor det er muligt at spare penge – nemlig a-kassen. På http://akasse-billig.dk/ kan du finde en rigtig god prissammenligning af forskellige a-kasser, hvor du let og overskueligt kan se, hvad du betaler pr. måned.

Hvis du vælger en ny og billigere a-kasse, kan du således spare op til den nye drømme terrasse.