Når der opstår et dødsbo, så betyder det, at der er en person, som er gået bort, som efterlader sig en bolig af værdi. Det kan komme pludseligt, eller hvis der har været sygdom i længere tid, har man måske været forberedt på det. Hvis det kommer pludseligt, som det oftest gør hver gang, så kommer det bag på én, hvor stor en opgave det er. Ikke alle mangler det i situationen. For det der skal gøres er, at dødsboet skal tømmes. Det skal istandsættes, hvilket vil sige, at det skal tømmes for alle ejendele, derefter skal det rengøres grundigt, i alle hjørner og kanter, og hvis gulvet er slidt, så skal det slibes og lakeres. 

Dødsboet skal tømmes

Når det skal tømmes, betyder det, at alle ejendele der er i boligen skal ud. Det kan være seng, skabe, sofaer, havestole. Små, som store ting. Alt skal ryddes. Det kan være en hård opgave, fordi mange reoler og sofaer er tunge. Hvis de er i gode stande, kan de opkøbes eller sælges, hvis de er i ringe stand, skal de på genbrugsstationen. Du kan læse mere rydning af dødsbo på fyn her. 

Rengøring og gulvafslibning

Når alle ejendelene er fjernet i dødsboet, skal de ren grundig rengøring igang. Både i loft, men også paneler, og alt derimellem. Hvis det er et ældre hjælp, kan det være hårdt arbejde, at komme til bunds i snavs og skidt, som måske ikke har været rengjort i mange år. Der skal også fjernes gulvtæpper og måtter på gulvene, og hvis gulvene er alt for slidte, så skal der en afslibning igang, så det kan blive flot igen, og bedre kan sælges. Er dødsboet i københavn, skal du undersøge hvem der kan lave en gulvafslibning københavn. Alt dette gøres, for at istandsætte dødsboet, så det kan sælges til nye ejere.