Går du og overvejer, hvordan din have skal indrettes? Det er måske ved at være lidt trist at se på de samme tre buske, der springer ud hvert år. Ikke, at de er grimme at se på, der trænger bare til at komme et friskt pust. Men hvad skal du så vælge? Der er jo masser af forskellige blomster at vælge imellem, men hvilke er nemme og holde, hvilke er billige og hvilke er flotte?

En blomst, som lever op til alle disse tre krav, er lupinen. Du kender den måske godt, selvom du ikke kender navnet. Når du kører langs landevejene om sommeren, så har du højst sandsynligt bidt mærke i, at vejkanten mange steder er prydet med flotte, høje, aflange blomster, der især er domineret i den lilla farve, men som også forekommer i lyserød og andre farver.

Det er disse smukke blomster, der hedder lupiner. Denne unikke plante vil helt sikkert give din have et rigtig flot farvespil. En af grundende til dette er, at den er meget fremtrædende, da blomsterne er så store og planten kan blive relativt høj. Samtidig dufter så skønt.

De findes som sagt i mange flere farver end de lilla og lyserøde, som er de mest kendte fra naturen. Hver farve har et finurligt navn, så her kommer der lige en liste:

  • The Pages
  • The Governor
  • Chandelier
  • Nobelmaiden
  • Chatelaine
  • Mix Russel

Her kommer der så en forklaring på de forskellige navne

The Pages er en bordeaux udgave af Lupinen. Den er meget stærk i farven og meget iøjnefaldende. The Govenor har en flot, speciel farve. Nogle vil mene, at den er blå, hvor andre mener, at den er lilla. Chandelier har en smuk lysegul farve, der giver en varm følelse i farvespillet, i haven.

Nobelmaiden er hvid. Denne farve kan mikses med alle farver. Den får beplantningen til at fremstå lys, og så giver den ekstra fyld og fremhæver de øvrige farver. Chantelaine har en vidunderlig, rolig, lyserød farve. Mix Russel lægger lidt op til selve planten – det er nemlig en blanding af mange farvespil, der giver et rigtig dejligt og varierende look.

Lupinen er nem at holde

Endnu en af fordelene ved lupinen er, at den er nem at holde. Det giver lidt sig selv, eftersom den findes som vild plante i naturen, hvor den vokser stødt på trods af det vekslende vejr. De skal blot plejes med fornuft. Har der ikke regnet i nogle dage, så giv dem noget vand. Husk altid at vande efter solnedgang, så solen ikke rister blomsterbladene, når de bliver våde.

Køb lupiner online

Det behøver ikke at være besværligt at anskaffe lupiner. Køb lupiner online, og så er du udenom alt besværet med at køre efter dem. Man kan endda købe dem som barrodsplanter. Det vil sige, at de ikke kommer plantet i en krukke med jord, men blot kommer som en rod. Det gør både køb og transport billigere, og så kan du følge planten helt fra den spæde start.