Rigtig mange huse og lejligheder har et lille badeværelse, der ikke nødvendigvis har et vindue ud til. Det betyder, at rummet hurtigt kan blive meget mørkt og føles indelukket. Hvis man har et ældre badeværelse, så kan rummet også virke beskidt, uanset hvor meget man gør rent derinde.

Mangler du nogle gode ideer til, hvordan du istandsætter et badeværelse, så det virker lyst og luftigt, så læs med her. Vi kommer med gode ideer til istandsættelsen, hvad enten du kun skal istandsætte badeværelset eller er i gang med istandsættelse af hele boligen. 

Vælg lyse farver når du istandsætter badeværelset

Et badeværelse kan se vildt spændende ud, hvis man vælger en mørk kontrastfarve til det lyse. Men har man kun et lille badeværelse, så skal man altså holde sig til de lyse farver. Hvid, lyseblå og lysegrå får rummet til at virke større og luftigere. Og desuden en del renere.

Det er dog en god idé at istandsætte hele badeværelset på denne måde. For vælger du kun at male væggene hvide eller lægge hvide fliser, så kan de andre ting så som vasken og toilettet godt komme til at se mere misfarvet ud. Derfor er det en god idé at istandsætte hele badeværelsets interiør også eller bare sørge for, at man ikke vælger den hvideste hvide farve, men måske champagne hvid.

Sørg for at skabe plads på badeværelset

Har man et lille badeværelse, så behøver man ikke forstørre selve rummet for at få det til at virke større. Det er nok bare at skabe lidt luft i rummet. Det kan man for eksempel gøre ved at købe et toilet, der sidder i væggen i stedet for at stå på gulvet. Så er der luft under det, og rummet virker på den måde større.

Det samme gælder håndvasken og skabene. Hæver man dem og skaber luft under dem, så virker rummet større luftigere. Derudover er det også en god idé at vælge et stort spejl, der ligeledes får rummet til at virke større, end det egentlig er.

Undgå indelukkethed og meget dug på spejlet i badeværelset

Mange små badeværelser bliver rigtig let dugget til, så snart der bliver tændt for det varme vand i bruseren. Her er det ikke altid nok med en udluftning. Hvis man har et vindue, kan man selvfølgelig blive bedre til at åbne det. Men det er de færreste af de små badeværelser, der har det. Det kan være et dyrt projekt at skulle sætte et vindue i en badeværelsevæg, men hvis du vil, kan du se efter finansiering af projektet. Du kan se dine muligheder her.

Du kan også vælge at få installeret gulvvarme eller en håndklædetørrer med varme i. Varmen kan nemlig hjælpe meget på et dugget badeværelse. Det skyldes, at duggen opstår, når man tænder varmt vand i et koldt rum. Men hvis rummet allerede er varmt, så kommer der ikke så meget dug. Ud over det gør varmen også badeværelset mere behageligt at være i.