Skære du tænder? Så er du ikke alene. Det er faktisk et problem, som mange mennesker døjer med, og som giver mange gener.

Her kan du læse om, hvad du selv kan gøre for at komme problemet til livs. Det er nemlig virkelig usundt for dine tænder og skader dem på flere forskellige måder.

Problemerne når du skærer tænder

Når du skærer tænder, uanset om det er, imens du er vågen, eller imens du sover, så er det skidt for dine tænder. Nogle af de problemer, man ofte oplever, når kan skære tænder, er, at man vågner op med hovedpine og er øm i kæben. Er du i tvivl om du skære tænder om natten, kan dette derfor være et tegn. Det er dog en god ide at opsøge en tandlæge og få et korrekt svar.

Derudover ødelægger det at skære tænder også din emalje på dine tænder. Det kan i værste fald gå ind og gøre dine tænder ekstra følsomme overfor varme og kolde madvare eller madvare, der er meget syreholdige. Der er heldigvis noget, du selv kan gøre, hvis du skærer tænder. Du kan anvende en antibite bideskinne, som forhindrer dig i at skære tænder. Når du ikke længere har vanen, så kan du lægge skinnen igen. Det er altså ikke et produkt, du nødvendigvis er nødt til at bruge resten dit liv.

Når du ikke længere skærer tænder

Når du ikke længere kommer til at skære dine tænder, kan du med langt bedre samvittighed spise syreholdigt mad igen som for eksempel ananas æbler, som er en af danskerens favorit sorter, når det kommer til æbler. Du kan sågar fejre, at du ikke længere bider tænder ved at plante et dejligt æbletræ i din have. Så kan du altid blive mindet om, hvor godt det er, at du ikke længere kommer til at skære dine tænder. Du kan også uden problemer indtage både kolde og varme spise- og drikkevare, uden det gør ondt på grund af, at du skærer tænder.

En anden god ting er, at mange folks yndlings mad- og drikkevare er meget syreholdige, ligesom æblerne også er. Både sodavand, juice og jordbær indeholder også meget syre, som kan give problemer, samtidig med at du skærer tænder. Der er derfor mange fordele ved at stoppe med at skære tænder. En bideskinne er en billig pris for at slippe af med det problem.