Når det gælder om at få en god nats søvn, ved de fleste af os, at det er vigtigt at have en behagelig seng. Men hvad med de andre ting i soveværelset, der kan påvirke vores søvn? I denne artikel tager vi et kig på 6 ting, du skal overveje, når du køber en ny seng – fra madrassen til dynen og alt derimellem!

Størrelsen: Den første ting, du skal overveje, når du køber en ny seng, er størrelsen. Har du brug for en enkeltseng, en dobbeltseng eller en kingsize-seng? Hvis sengen er for stor, kan du kejte rundt, og hvis sengen er for lille, vil du vågne i løbet af natten.

Madrassen: Det næste, du skal overveje, er madrassen. Der findes mange forskellige typer madrasser på markedet, så det er vigtigt at undersøge dem, før du køber. Du bør måske overveje en madras med hukommelsesskum eller en ortopædisk madras, hvis du har rygproblemer. En springmadras er også en mulighed, find inspiration til køb af din springmadras.

Dynen: En anden vigtig overvejelse er dynen. Ønsker du en syntetisk dyne eller en naturlig dyne? Syntetiske dyner er normalt billigere, men naturlige dyner (lavet af materialer som dun eller uld) anses ofte for at være mere komfortable. Det er vigtigt, at dynen hverken får dig til at svede eller fryse i løbet af natten!

Puder: Glem ikke hovedpuden! Vores hovedpude spiller en vigtig rolle med hensyn til at støtte dit hoved og din nakke, mens du sover. Der findes mange forskellige typer puder på markedet, så det er vigtigt at finde en, der passer til dine behov. Du kan overveje en pude med hukommelsesskum eller en ortopædisk pude, hvis du har nakkesmerter. Du kan også læse disse anmeldelser af hovedpuder.

Lagen: Hvilken slags lagner ønsker du? Bomuld, linned eller noget andet? Hvis du har følsom hud, skal du måske vælge et materiale, der er skånsomt for din hud. Du kan også overveje, hvor mange tråde der er på lagnerne – jo højere trådtallet er, jo blødere og mere luksuriøse er lagnerne. Hvis du er meget sensitiv, så kan du prøve bambuslagen, som er blødt og allergivenlig.

Sengetøj: Endelig må du ikke glemme sengetøjet! Sengetøj kan gøre en stor forskel i hvor behageligt du har det om natten. Du kan overveje at investere i nogle lagner og et dynebetræk af høj kvalitet. En dyne eller et tæppe kan også tilføje et ekstra lag varme på kolde nætter.

Vi håber, at du har alle ovenstående ting i orden, så du kan få en god nattesøvn hver nat.