Vidste du, at der er visse blomster, som er populære i Danmark? Hvis du leder efter ideer, når du skal vælge et blomsterarrangement til en særlig person, hvorfor så ikke overveje disse traditionelle favoritter?

Scilla: Denne scilla blomst, der også er kendt som træpileurt, er medlem af hyacintfamilien. Den blomstrer i det tidlige forår, og dens små, stjerneformede blomster er oftest blå eller lilla.

Iris: Iris er Danmarks nationalblomst, og den findes i mange forskellige farver, bl.a. gul, blå, lilla, hvid og brun.

Liljekonval: Den blomst er et medlem af aspargesfamilien, og dens klokkeformede blomster er typisk hvide med et grønligt skær. Den blomstrer i det tidlige forår eller i slutningen af sommeren.

Påskelilje: Påskeliljer er en del af amaryllis familie, og deres trompetformede blomster er typisk gule, hvide eller orange. De blomstrer i det tidlige forår.

Tulipan: Tulipaner er en af de mest populære blomster i Danmark, og de findes i en lang række farver, herunder rosa, rød, lilla, gul og hvid. De blomstrer i det tidlige forår.

Allium: Allium er et medlem af løgfamilien, og dens blomster er runde og kugleformede. De findes i mange forskellige farver, bl.a. lilla, lyserød, hvid og gul. Allium blomstrer i forsommeren, læs mere.

Rose: Roser er en populær blomst i mange forskellige lande, og Danmark er ingen undtagelse. Roser findes i mange farver, bl.a. rød, pink, hvid og gul. De blomstrer i forsommeren eller sensommeren.

Anemone: Anemone er et medlem af smørblomstfamilien, og dens blomster er typisk hvide eller blå. De blomstrer i det tidlige forår eller i slutningen af sommeren.

Dahlia: Dahliaer er en del af margueritfamilien, og deres blomster kan findes i en række forskellige farver, herunder pink, rød, hvid og gul. De blomstrer i sensommeren eller det tidlige efterår.

Som du kan se, er der en bred vifte af populære blomster i Danmark. Uanset om du er på udkig efter noget traditionelt eller noget mere moderne.