Vi har nok alle sammen haft de der romantiske drømme om at være selvforsynende med friske lækre økologiske grøntsager. Friskopgravet fra egen jord. De smager af noget ganske særligt. Smagen af dansk sommer og af sundhed. Saft og kraft i fuldt flor. Vi føler os sunde. Vi er sunde. For vi bestemmer selv, om vi vil bruge kemi og kunstige stoffer i vores egen køkkenhave. Det vil vi ikke. Vi vil skabe de bedste grøntsager med god samvittighed. For os selv, vores børn og for miljøet. Og vi vil have mange grøntsager. Alle mulige slags. Også dem som vi aldrig nogensinde har smagt før eller vidste fandtes.

Anlæg den flotteste køkkenhave

Når du ønsker at etablere en køkkenhave for første gang, giver det god mening at kontakte en fagmand. Det kan være svært at overskue det hele selv og få alle detaljerne med. En erfaren anlægsgartner kan hjælpe dig med at få det helt rigtige udtryk i køkkenhaven. Måske drømmer du om højbede, og måske er du glad for organiske former.

Udformningen og valg af materialer skal passe til huset og resten af grunden. Særligt hvis du ønsker, at køkkenhaven skal være synlig fra vejen. Anlægsgartneren kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige placering for at matche dit valg af grøntsager mod jord, sol og vindforholdene.

Den flotteste køkkenhave kan hurtigt blive en stor investering, hvis du går All-in. Det kan derfor være nødvendigt at tage et lån, hvis du vil hurtigt i gang. En hurtig låneproces online kan være afgørende, om du når at anlægge køkkenhaven og høste grøntsager på det tidspunkt, du ønsker det. Det skal planlægges nøje og i god tid, for at alle brikker falder på plads. 

Måltidskassen som alternativ

Det kan også være, at du ved nærmere eftertanke slet ikke orker selv at dyrke dine grøntsager. Det kræver som sagt nøje planlægning og kan blive en større investering. Måske har du heller ikke lyst til at bruge dine weekender på at luge for ukrudt eller opdage at dræbersnegle og fugle nådesløst har udvalgt lige præcis dine flotteste jordbær at fortære. En køkkenhave kræver også mange timers vanding, særligt hvis sommeren er meget tør. Alt dette kan slå selv den bedste ud af kurs. Måske skulle du hellere overlade at arbejdet til nogle andre og så blot nyde deres hårde arbejde.

Du kan nemlig bestille lækre sunde grøntsagskasser, der leveres direkte hjem til din dør. Se de bedste måltidskasser nu og se, hvor let du kan få adgang til alverdens lækkerier. Der er mange udbydere at vælge imellem, og flere af dem giver enten rabat på første levering eller en velkomstgave. Prisen spænder fra ca. 300 kr. til godt 500 kr. baseret på 2 personer i 3 dage. Nogle kasser indeholder færdiglavet mad, mens andre skal tilberedes. Der vil i kasserne være alt, hvad du har brug for af råvarer til at følge den vedlagte opskrift. Med fleksibel levering kan en måltidskasse være et godt alternativ til egen køkkenhave, hvis du hellere vil bruge tiden på noget andet.