Det er næsten helt umuligt at finde en gulvtype, der er perfekt – især fordi hver gulvtype jo har sine egne fordele og ulemper og passer til forskellige formål. Epoxygulvet er dog en af de gulvtyper, der kommer meget tæt på – med mange fordele og ganske få ulemper. Vi har her samlet fordele og ulemper ved epoxygulvet, så du kan finde ud af, om det er det rette valg til dig.

Fordele ved epoxygulvet

Der er rigtig mange gode fordele ved et epoxygulv – uanset om du skal bruge det til industri, erhverv eller privat:

  • Epoxygulvet er gulv, som du kan skræddersy til dine behov udseendemæssigt – og det giver dig mulighed for at sætte et helt unikt præg på din indretning, både i forhold til farver og mønstre. Især en metallisk gulvepoxy giver en flot, elegant og glat overflade, som vil gøre enhver misundelig.
  • Epoxygulvet er på grund af dens glatte overflade helt og aldeles rengøringsvenligt. Der er ingen huller eller riller, hvor skidtet kan samle sig, så det er bare at vaske gulvet med vand og sæbe i ny og næ.
  • Epoxygulvet har også en rigtig god kvadratmeterpris – især i forhold til dens holdbarhed. Den er svær at slå, når du sammenligner med andre typer gulvbelægning. Det er også en gulvtype, der kan lægges ovenpå f.eks. beton, træ eller andre gulvtyper, og det gør installationsomkostningerne end del lavere.
  • Epoxy er også meget modstandsdygtigt over for næsten alle former for materialer, heriblandt olie, blegemiddel, rensemiddel og andre kemikalier. Det er lige netop derfor, at det er ideelt til bl.a. værksteder og garager. Epoxy er også kendt for at være varme- og vandtæt, hvorfor den egner sig godt til f.eks. køkkenet.
  • Epoxygulvet har en meget lang holdbarhed, og faktisk er beton det eneste, der kan hamle op med det, selvfølgelig under forudsætning af, at det er ordentlig forseglet og vedligeholdt. Med et epoxygulv kan du altså have et smukt gulv i meget lang tid.

Ulemper ved epoxygulvet

Der er dog også nogle enkelte ulemper ved epoxygulvet, som du bør kende, inden du beslutter dig for det:

  • Epoxygulvet kræver en del forberedelse. Betongulvet skal rengøres for fedt, olie eller andre opløsningsmidler, og det kan være en tidskrævende proces, da det ofte skal gøres af flere omgange.
  • Det er dog ikke kun forberedelsen, der tager tid, også selve påføringen tager tid. Det kan nemlig tage op til flere dage, før belægningen er ordentlig tør. Derudover skal der også påføres lag af flere omgange.
  • Epoxy lugter heller ikke så godt, når det er vådt. Det afgiver stærke dampe, som lufter lidt som ammoniak efter. Den lugt forsvinder, når gulvet er belagt og tørret.
  • Det er meget arbejdskrævende at få fjernet epoxy igen.

Hvis du gerne vil have et gulv, der holder længe, er nemt at rengøre og er meget modstandsdygtigt – og ikke går så meget op i, hvor længe det varer at lægge gulvet – er epoxygulvet det helt rette valg for dig. Vil du gerne vide mere? Du kan læse mere om epoxygulvet og få et godt tilbud her: https://epoxy-design.dk/epoxygulv/