Går i rundt i en lyserød boble, og drømmer om familieforøgelse? Måske den lille ny allerede er på vej? Hvis man elsker sit hjem, har en perfekt beliggenhed og et dejligt hus, så er det ikke sikkert, at man har lyst til at flytte. Det behøver man nødvendigvis heller ikke. I stedet for at købe et større hus, hvor i måske kommer til at gå på kompromis med beliggenheden eller andet, så kan i i stedet vælge at bygge til boligen.

Hvordan skal der bygges til?

Det er forskelligt fra familie til familie, hvordan man ser behovet for flere kvadratmeter i forbindelse med en lille ny. Et punkt, som de fleste er enige om, er børneværelset. Et børneværelse på omkring 12 kvadratmeter er et meget gennemsnitligt børneværelse. Har i planer om flere børn i fremtiden, så kan det måske betale sig at bygge flere værelser samtidig.

Nogle andre aspekter, som ikke alle tænker på, er den øvrige del af huset såsom:

  • Ekstra badeværelse
  • Størrelsen på stuen
  • Eventuelt legerum eller aktivitetsrum

Især badeværelset er et punkt, som mange familier har været glade for. Når man udvider familien, så kan det være rart at have et ekstra badeværelse. Det kan både være med eller uden brusekabine. Det kan eksempelvis være rart, at forældrene har deres eget badeværelse, at der er et i børneafdelingen og måske et lille gæstetoilet.

Hvad koster det at bygge børneværelser?

Hvad det koster at bygge børneværelser er meget individuelt. Har du eksempelvis et stort rum, hvor der blot skal sættes en skillevæg og et par døre op, så er det ikke helt så dyrt og omfattende. Skal du derimod til at have udvidet antallet af kvadratmeter i boligen, så bliver den en lidt større investering.

Nogle af de elementer, der har indflydelse på den endelig pris, er ting som:

  • Typen af de udvendige sten
  • Isoleringen
  • Prisen på vinduerne
  • Gulvtype

Et af de steder, hvor prisen kan variere mest, er ved vinduerne. Skal du have et stort panoramavindue i speciallavet mål, så er det naturligvis en del dyrere end et ganske almindeligt standard vindue.

Gulvtypen er det punkt, der har mindst indflydelse på prisen. Det gør selvfølgelig en forskel, om gulvet er af billigt laminat eller mahogni. Dette er dog et af de punkter, hvor i let kan justere, uden det kommer til at se tosset ud, som eksempelvis en helt anden type vindue end resten af huset.

Banken siger nej til lån – hvad gør vi?

Som forældre og kommende forældre, så har man det mål, at den nye guldklump kommer før alt andet. Ens fornemmeste opgave er at sørge for, at det her lille væsen har det godt. Det kan derfor føles som et slag i maven, hvis banken siger nej til at låne til dette lille, nye vidunders kommende værelse.

Der er heldigvis andre metoder, hvorpå i kan realisere familiedrømmen. I kan her se nogle gode muligheder for finansiering, der går udenom banken. Mn kan sagtens finde et lån med lav rente og gode lånebetingelser, uden det behøver at gå igennem banken, der sætter mange krav til deres kunder