Der kan være mange forskellige årsager til at, man gerne vil have sin bolig renoveret. I nogle tilfælde er der ganske enkelt tale om nødvendigheder, nogle gange er det måske grundet ønske om ændringer, og i andre tilfælde skyldtes de ønskede renoveringer, at man gerne vil øge salgsprisen af sit hus, inden sælger. Den sidste årsag er, når folk ønsker at spare penge på varmeregningen efterfølgende. I denne artikel kan du læse mere om netop den sidste type af renovationerne.

Klimaskærme er et godt sted at starte

En af de store årsager til, at mange ønsker renovationer, er hvis der er penge at spare efter renovationen. Der findes nemlig en række af renovationer, hvor du efterfølgende kan mærke store energimæssige besparelser efter renovationen. Under en samlet betegnelse kaldes denne form for renovationer for energirenovationer. Når du skal energirenovere, er det en god idé først at tjekke om du kan lave nogle klimaskærme, der gør at din bolig kan holde bedre på varmen. Her er der særligt isolering af vægge, lofter og gulve, der er i fokus. Ud over dette kan det være en fordel af undersøge om dine vinduer trænger til udskiftning, om alle dine tætningslister er tætte og lignende ting. Klimaskærme er ofte et af de steder, hvor du allerede efter nogle år har tjent din

Når huset er varmetæt, kan du overveje nye installationer

Nogle boliger er i dag opvarmet af et olie-, eller gasfyr. Hvis du ejer et af disse huse, kan du spare en hel del penge, hvis du overvejer at udskifte til en varmepumpe eller jordvarme. En varmepumpe er ofte det foretrukne valg, da denne er væsentlig nemmere at installere, og de nye moderne varmepumper er meget effektive, og kan trække varme ud af selv meget lave lufttemperaturer. En varmepumpe i forhold til fx oliefyr er en investering, der virkelig kan spare penge på dit varmeforbrug. Under renovations-betegnelsen installationer kan du også spare penge på elregningen, hvis du fx får installeret solceller, som er en vedvarende energikilde. Ja faktisk kan du, hvis du har nok solceller, sælge el til dit elselskab, og derved tjene penge på dine paneler.

Energirenovationer er ikke gratis – et lån kan dog finansiere det

Der kan være rigtig mange gode tilbud, når man undersøger mulighederne for energirenovationer, men det betyder ikke altid, at finanserne er lige store. Men hvis det helt rigtige tilbud står lige får døren, kan det i nogle tilfælde være fordelagtige at foretage et lån til de ønskede renovationer. Der kan også være tilfælde hvor boligrenovationer simpelthen er en nødvendighed. Har du fx haft brand i dit eksisterende oliefyr, der har medført at fyret er ødelagt, så kan du være tvunget til at anskaffe en varmekilde til boligen. Og her kan du med fordel låne pengene til en varmepumpe, så du får en ny og moderne varmekilde, der tilmed er væsentlig mere sikker end det gamle oliefyr. Se mulighederne på Koldekontanter.dk.