Vil du gerne ændrer lidt på indretningen i dit hjem, eller er du ved at flytte ind i en ny bolig? Er du på udkig efter nogle gode tips? Så har du fundet dem nu! Her er der samlet et par ting, som du skal overveje, inden du begynder at ændre på boligens stil.

Vil du rykke rundt eller have nyt?

Noget af det første, du skal vide, er, hvorvidt du vil have nogle nye møbler, eller om du blot vil skifte dine nuværende møblers placering. Vil du gerne give din nuværende indretning et lille pust af noget nyt, eller vil du gå efter en helt ny slags stil? Det er op til dig. Du kan selvfølgelig også gå et helt skridt videre og sige, at du vil bygge om, men det kan godt gå hen og blive ret dyrt. Det kan godt lade sig gøre at få nogle ting af høj kvalitet til en billig pris, ligesom Falck vejhjælp pris, men en ombygning er aldrig helt billig.

Hvilken stil vil du have?

Det er rart at vide, hvilken slags stil du gerne vil have i dit hjem, før du går i gang. Når du har et lidt mere konkret mål, vil det endelige resultat virke mere harmonisk og mindre fragmenteret. Er du i tvivl om, hvilken stil, du kan lide, kan du overveje, hvad der inspirerer dig. Måske er du typen, der bliver inspireret af arkitektur? Det kan være, at du bedst kan lide gammeldags bygninger, eller også er du mere til den moderne type arkitektur, som man ser i Aalborg. Du kan sagtens går efter en fornemmelse, der siger ”mig og Aalborg,” hvis det er det, du synes er fedt.

Vælg de rigtige farver

Når du har bestemt dig for en stil, bliver det meget nemmere at finde de farver, du vil inkludere i indretningen. Uanset om du holder ved de farver, du bruger nu, eller om du vælger nye, vil dit valg have en stor indflydelse på det endelige udtryk, så du er nødt til at tænke over hvilket udtryk, du går efter. Lyse farver er elegante, og varme farver danner hygge; hvilket indtryk vil du gerne skabe?

Overvej dit hjems lys

Når det kommer til selve placeringen af dine møbler, skal du kende dine muligheder for lys. Det er smart at overveje både det naturlige lysindfald, samt hvor der er tilgængelige lamper. Med placeringen af dine sofaer og dit fjernsyn skal du for eksempel være sikker på, om solen vil skinne på fjernsynet og tilsløre skærmen. Du ved bedst selv, hvad dine behov kræver.

Skab dit fortrukne miljø

Dit hjem skal være dit yndlingssted; hvis det kræver, at du flytter rundt på et par ting, eller mange ting, så er det det, du skal gøre. Dit hjem skal gøre dig tryg, det skal gøre dig inspireret, og det skal gøre det muligt for dig at slappe helt af. Måske vil du afprøve en helt ny stil, måske vil du blot tilføje et twist til din nuværende stil. Uanset hvad, kan du være sikker på, at du kan opnå dit mål.