Spar penge, mens du holder varmen

Julen varer længe, koster mange penge…

Hvem kunne ikke godt bruge flere penge, når hvor julen står for døren med dens mange udgifter? Derfor har vi nogle gode spareråd til dig, så du kan reducere din varmeregning. Rådene kommer fra varmemester Tonny Nielsen fra Trige Centervej, som har været forbi Mødestedet på en torsdag i november, netop for at give ud af de gode varmeråd. Du er også velkommen til at kigge forbi Helhedsplanens kontor på Trige Parkvej 33, kælderen og hente papirer med de gode sparetips – vi har dem på både grønlandsk og dansk. Men vi synes også, at I skal se nogle af de gode råd her. Med bare en smule omtanke kan man årligt spare gode penge, som kan bruges på julesul, julegås og en ekstra gave til din søde nissekone eller -mand :-)

  • Luft ud hver dag – gerne flere gange – hvor du åbner vinduerne, så du får gennemtræk i mindst 5 minutter!  Et godt udluftet rum er meget nemmere at varme op, og dermed sparer du penge!
  • Stil termostaterne i dit på det samme. Når radiatoren står lige ved ‘3’ svarer det til normal stuetemperatur på 21 grader.
  • Tænd alle radiatorerne i rummet, ikke kun den ene. Som regel bruger du mere varme, og dermed penge, hvis du fx slukker for den ene radiator i stuen og fyrer godt op under den anden – end hvis du stiller begge på ca. ‘3’.
  • Hvis du foretrækker dit soveværelse koldt, så luk endelig døren til soveværelset. Ellers vil radiatorerne i de andre rum gå på ‘overarbejde’, så du bruger ekstra varme og dermed penge!
  • Sørg for at der ikke står møbler, gardiner, tøj og andet foran radiatoren – så kan varmen ikke cirkulere og du ‘spilder’ faktisk dine varmepenge!
  • Gå i brusebad fremfor karbad og brug opvaskebaljen fremfor rindende vand, når du vasker op – så sparer du på det varme vand, og dermed penge!
  • Aflæs din varmemåler og hold øje med dit forbrug måned for måned